Αλαβές - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Σοκ και η τετράδα σε κίνδυνο

Νίκος Κικίδης
Αλαβές

bet365

Νέο στραβοπάτημα για την Ατλέτικο στην κούρσα της τετράδας, καθώς ηττήθηκε με 2-0 στην έδρα της Αλαβές κι επέτρεψε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο να κάνει όνειρα... ανατροπής.

Από το κακό στο χειρότερο η Ατλέτικο Μαδρίτης! Μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Champions League από τη Ντόρτμουντ, οι Μαδριλένοι λίγες μέρες αργότερα ηττήθηκαν με 2-0 και στην έδρα της Αλαβές, επιτρέποντας στην Αθλέτικ Μπιλμπάο να κάνει όνειρα για είσοδο στην πρώτη τετράδα.

Το πρώτο... σοκ δεν άργησε να έρθει για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 14΄ο Μπεναβίντες βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με φαλτσαριστό πλασέ σημάδεψε τη γωνία του Όμπλακ για το 1-0.

Η Ατλέτικο δεν ήταν καθόλου καλή, δεν μπορούσε να απειλήσει κι έπρεπε να φτάσουμε στο 77΄για να δούμε μια πραγματική καλή ευκαιρία σε προσπάθεια του Λίνο που εξουδετέρωσε ο Σιβέρα. Στο 82΄ο γκολκίπερ της Αλαβές είχε την απάντηση και στην ενέργεια του Κορέα, με την Αλαβές τελικά να σφραγίζει τη νίκη στις καθυστερήσεις.

Στο 90+2΄ο Βιθέντε σέρβιρε στον Ριόχα και ο τελευταίος με μονοκόμματο τελείωμα βρήκε δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Ένα αποτέλεσμα που βάζει σε μπελάδες την Ατλέτικο, η οποία έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε απέχει τρεις βαθμούς μπροστά από την Μπιλμπάο που... καραδοκεί για την τέταρτη θέση.

Απόδραση στο 90+2΄για τη Βιγιαρεάλ

Με νίκη συνέχισε την πορεία της στη φετινή La Liga η Βιγιαρεάλ, η οποία επικράτησε 2-1 στην έδρα της Αλμερία και ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας. Τον δρόμο της νίκης άνοιξε το γκολ του Άκομαχ στο 25΄, προτού οι γηπεδούχοι απαντήσουν πέντε λεπτά αργότερα με τον Λοσάνο. Στις καθυστερήσεις ωστόσο ο Σόρλοθ βρήκε δίχτυα και υπέγραψε την απόδραση της ομάδας του από την έδρα της ουραγού που μόνο με... θαύμα γλιτώνει τον υποβιβασμό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα