Μπαπέ: Στη Μαδρίτη ψηφίζεται νόμος για χάρη του Γάλλου σταρ, θα φορολογείται το ίδιο με έναν πολίτη με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ!

Newsroom
mbappeee

bet365

Η κοινότητα της Μαδρίτης είναι έτοιμη να εγκρίνει τον «Νόμο Μπαπέ» που θα προσφέρει τεράστια φορολογική ελάφρυνση στον Γάλλο αστέρα αν υπογράψει τελικώς στη Ρεάλ.

Η κοινότητα της Μαδρίτης επεξεργάζεται την έγκριση του λεγόμενου νόμου Μπαπέ που θα καταργήσει τον περιφερειακό φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων για τους αλλοδαπούς που εγκαθίστανται στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και πραγματοποιούν επενδύσεις, σύμφωνα με την El Nacional.

Το μέτρο αυτό θυμίζει τον περίφημο νόμο Μπέκαμ που εφαρμόστηκε το 2005, δύο χρόνια μετά τη μεταγραφή του Άγγλου μεσοεπιθετικού από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο νόμος αυτός συνίστατο σε ένα φορολογικό καθεστώς που επέτρεπε στους αλλοδαπούς που μετακομίζουν στην Ισπανία για να εργαστούν να πληρώνουν έναν σταθερό συντελεστή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 24% ανεξάρτητα από το εισόδημα.

Έτσι, αν ο νόμος περάσει και η Ρεάλ Μαδρίτης κλείσει την υπογραφή του Κιλιάν Μπαπέ, ο Γάλλος αστέρας θα πληρώσει 24,5% φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, μόλις 2% περισσότερο από ό, τι οι εργαζόμενοι που κερδίζουν μεταξύ 12.000 και 18.000 ευρώ μεικτά ετησίως.

Αν ο Μπαπέ, όπως όλα δείχνουν, καταλήξει στη «βασίλισσα» εκτιμάται ότι ο μισθός του θα είναι περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά σεζόν, οπότε θα πληρώσει ποσοστιαία τον ίδιο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων με έναν Μαδριλένο που κερδίζει 20.000 ευρώ μεικτά!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα