Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Στο «φως» οι συνομιλίες του VAR - Γιατί δεν μέτρησε το... γκολ φάντασμα του Γιαμάλ (vid)

barca_ref

bet365

Η Ισπανική Ομοσπονδία δημοσιοποίησε τις συνομιλίες διαιτητή και VAR στη φάση που... τάραξε τον κόσμο από το Clasico του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και εξήγησε γιατί δεν κατοχυρώθηκε γκολ στο τελείωμα του Λαμίν Γιαμάλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης με πρωταγωνιστή τον Μπέλινγκχαμ υπέταξε την Μπαρτσελόνα στο Clasico, με τους Μπλαουγκράνα πάντως να «φωνάζουν» για το... γκολ φάντασμα του Λαμίν Γιαμάλ.

Στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ισπανός έκανε ωραίο τελείωμα μετά από κόρνερ και ο Λούνιν πρόλαβε να σώσει την τελευταία στιγμή, δίνοντας το έναυσμα τεράστιας κουβέντας για το αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή.

Ο Λαπόρτα προειδοποίησε πως θα ζητήσει επανάληψη του ντέρμπι λόγω διαιτησίας, ωστόσο η Ισπανική Ομοσπονδία δημοσιοποίησε τους διαλόγους του VAR με τον διαιτητή και έβαλε τέλος στους εκατέρωθεν ισχυρισμούς, εξηγώντας πως δεν κατοχυρώθηκε το γκολ επειδή δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία ώστε οι διαιτητές να είναι απόλυτα σίγουροι ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Ο VAR ενημέρωσε τον ρέφερι πως με βάση τις διαθέσιμες λήψεις δεν κατάφερε να κρίνει πως ολόκληρη η μπάλα βρέθηκε εντός της γραμμής και έτσι το παιχνίδι συνεχίστηκε με κόρνερ. Υπενθυμίζουμε πως στη La Liga δεν γίνεται χρήση του Goal Line Technology.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα