La Liga: Αγώνες πρωταθλήματος και στις... ΗΠΑ προανήγγειλε ο Τέμπας

Νίκος Κικίδης
Ρεάλ - Μπαρτσελόνα

bet365

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, ονειρεύεται αγώνες και στο... εξωτερικό, με τις ΗΠΑ να ξεπροβάλλουν ως μεγάλο φαβορί για να φιλοξενήσουν επίσημα ματς από τη σεζόν 2025-2026.

Αγώνες της La Liga εκτός Ισπανίας; Αυτό προανήγγειλε ο πρόεδρος του ισπανικού πρωταθλήματος, Χαβιέ Τέμπας, ο οποίος τόνισε ότι από τη σεζόν 2025-2026 μερικά παιχνίδια θα μπορούσαν να διεξάγονται στο εξωτερικό!

Με φαβορί τις ΗΠΑ που αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αγορές για τη La Liga, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του ισπανικού πρωταθλήματος στήριξε αυτή την απόφαση πάνω στη δυναμική που πρέπει να αποκτήσει η La Liga προκειμένου να μην την ξεπεράσουν ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

«Δεν ξέρω το πότε, αλλά θα παιχτούν αγώνες της La Liga στο εξωτερικό. Νομίζω ότι θα συμβεί από τη σεζόν 2025-2026. Ένα επίσημο ματς στις ΗΠΑ θα ενισχύσει τη θέση μας στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για τη La Liga μετά την Ισπανία. Άλλα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα ανεβαίνουν και δεν μπορούμε να κάνουμε συνέχεια το ίδιο πράγμα, αλλιώς θα μας ξεπεράσουν».

Παράλληλα ο Τέμπας μίλησε και για την απόφαση της La Liga να μην διαθέτει goal line technology στους αγώνες της, γεγονός που προκάλεσε ντόρο μετά το «γκολ - φάντασμα» του Λαμίν Γιαμάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Δίχως τη συγκεκριμένη τεχνολογία και με τις κάμερες του γηπέδου να μην παρέχουν σαφείς αποδείξεις για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι πολλοί κατέκριναν την επιλογή της διοργανώτριας αρχής, αλλά ο Τέμπας εξακολουθεί να δικαιολογεί την απόφασή του.

«Το goal line technology δεν είναι μια τέλεια τεχνολογία και αυτός είναι ο κύριος λόγος (σ.σ που δεν υπάρχει στη La Liga). Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κάθε σεζόν ένα γκολ - φάντασμα θα συμβεί τρεις ή τέσσερις φορές και αν συνυπολογίσουμε ότι η τεχνολογία δεν είναι τέλεια, το κόστος είναι πολύ υψηλό. Θα σήμαινε ότι επενδύουμε πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ για να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα μια φορά και με αμφιβολίες».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα