Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Ασταμάτητα και τα… δεύτερα της Βασίλισσας! (vid)

bet365

Παρ’ ότι έπαιζε με σύνθεση ανάγκης λόγω… Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ του Αρντά Γκιουλέρ πέρασε και από το Σαν Σεμπαστιάν (1-0 την Ρεάλ Σοσιεδάδ) και άφησε στο -14 την Μπαρτσελόνα, στον δρόμο για την κατάκτηση του 36ου πρωταθλήματος στην ισπανική La Liga.

Είναι τέτοια η θετική δυναμική της Ρεάλ Μαδρίτης που μπορεί να νικήσει σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της La Liga, αυτή της Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-0), χωρίς οκτώ βασικούς, αφήνοντας πλέον στο -14 την δεύτερη Μπαρτσελόνα, λίγες ημέρες προτού κατακτήσει και μαθηματικά το 36ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Με τέσσερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ, αφού Ιγκόρ Θουμπέλδια και Μαρτίν Θουμπιμέντι επέστρεψαν από τιμωρία, ενώ θέση βασικού πήραν οι άλλοτε παίκτες της Ρεάλ, Άλβαρο Οδριοθόλα και Τακεφούσα Κούμπο.

«Επανάσταση» στην σύνθεση των φιλοξενούμενων, αφού σε σχέση με το «Clasico» και ενόψει της πρώτης μονομαχίας με την Μπάγερν Μονάχου για τα ημιτελικά του Champions League (Μεγάλη Τρίτη 30/04, 22:00), ο Κάρλο Αντσελότι έκανε εννέα (!) αλλαγές, διατηρώντας Λούκα Μόντριτς και Ορελιέν Τσουαμενί, ξεκινώντας βασικό τον Έντερ Μιλιτάο για πρώτη φορά μετά την μακρά του απουσία λόγω σοβαρότατου τραυματισμού και έχοντας εκτός αποστολής για προληπτικούς λόγους Φερλάν Μεντί και Ροντρίγκο.

Μια ευκαιρία και γκολ ο Γκιουλέρ

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πριν από το ματς τίμησαν τον θρυλικό Νταβίδ Σίλβα με το χρυσό έμβλημα του συλλόγου, μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο γήπεδο, πλησιάζοντας με σχετικό κίνδυνο το τέρμα του Κέπα.

Ο Βάσκος τερματοφύλακας αρνήθηκε το γκολ στην Σοσιεδάδ σε σουτ του Κούμπο, ενώ λίγο πριν από το ημίωρο είδε το δυνατό σουτ του Μπενιάτ Τουριέντες να φεύγει ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.

Το 1-0, υπό καταρρακτώδη βροχή στο «Ρεάλε Αρένα», έμοιαζε πολύ πιο κοντά αλλά, αντ’ αυτού, στο 29’ ήρθε το 0-1, στην μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο 45λεπτο. Βαθιά μπαλιά του Τσουαμενί στον Καρβαχάλ, σέντρα του τελευταίου με την μια στην περιοχή, ο Θουμπέλδια αποτυγχάνει να διώξει και ο Αρντά Γκιουλέρ, από κοντά, νικάει τον Άλεξ Ρεμίρο για να δώσει το προβάδισμα στην Ρεάλ.

Σε 88 λεπτά συμμετοχής στην La Liga ο νεαρός Τούρκος μεσοεπιθετικός, ο οποίος θα πάρει ευκαιρίες από εδώ και πέρα όπως προανήγγειλε μέσα στην εβδομάδα ο Αντσελότι, έφτασε τα δύο γκολ, βάζοντας μπροστά την άκρως αποτελεσματική ομάδα του.

Η Σοσιεδάδ απάντησε τρία λεπτά αργότερα, αφού σκόραρε με τον Κούμπο, αλλά το γκολ του Ιάπωνα ακυρώθηκε μέσω VAR, αφού είχε προηγηθεί φάουλ του Άντερ Μπαρενετσέα στον Τσουαμενί. Οι γηπεδούχοι, με κατοχή μπάλας της τάξεως του 58%, πίεσαν μέχρι την ανάπαυλα με κόρνερ και σέντρες, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η Σοσιεδάδ ήθελε, ο Κέπα και η μπάλα όχι

Η ομάδα του Ιμανόλ άγγιξε την ισοφάριση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Κέπα να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση σε συρτό σουτ του Τουριέντες, δείχνοντας ότι δεν έχει… ξεχάσει την θέση, παρ’ ότι έχει χάσει την ιδιότητα του βασικού από τον Αντρέι Λούνιν.

Παρά την μεγάλη ευκαιρία, η Σοσιεδάδ δεν ήταν τόσο επικίνδυνη στο δεύτερο μέρος, όπου πάντως της ακυρώθηκε και δεύτερο γκολ για οφσάιντ του Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, ο οποίος στο 79’ είδε το εξαιρετικό του πλασέ να κοντράρει στον Αντόνιο Ρούντιγκερ και την μπάλα να βγαίνει ελάχιστα άουτ, γλείφοντας το δοκάρι.

Ο Ιμανόλ έκανε τέσσερις αλλαγές αναζητώντας την ισοφάριση, ο Αντσελότι εξάντλησε τις πέντε για να φρεσκάρει την ομάδα του, η οποία κράτησε με αρκετή άνεση το προβάδισμα και, μάλιστα, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων άγγιξε το 0-2, με τον Ρεμίρο να αρνείται το γκολ στον Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Οδριοθόλα (75’ Ελουστόντο), Θουμπέλδια, Λε Νορμάντ (89’ Αντρέ Σίλβα), Χάβι Γκαλάν – Θουμπιμέντι – Κούμπο, Τουριέντες (67’ Ζακαριάν), Μερίνο, Μπαρενετσέα (76’ Σεράλντο Μπέκερ) – Ογιαρθάμπαλ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα – Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Νάτσο, Φραν Γκαρθία (76’ Ρούντιγκερ) – Μόντριτς (85’ Λούκας Βάθκεθ), Τσουαμενί, Ντάνι Θεμπάγιος (68’ Βινίσιους Ζούνιορ) – Γκιουλέρ (68’ Βαλβέρδε), Χοσέλου, Μπραΐμ Ντίαθ (76’ Καμαβινγκά).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα