Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1: Καπαρώνει το σεντόνι (vid)

Atletico Madrid 300

bet365

Άλμα για την εξασφάλιση του εισιτηρίου και για το επόμενο Champions League έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία νίκησε για πρώτη φορά φέτος την Αθλέτικ Μπιλμπάο (3-1) και την άφησε έξι βαθμούς πίσω, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga - Άλμα παραμονής η Αλαβές, 3-0 την... μπλεγμένη Θέλτα.

Μέχρι απόψε, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είχε καταφέρει φέτος να σημειώσει ούτε γκολ εις βάρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, σε τρία παιχνίδια. Σε ένα 90λεπτο, οι τέταρτοι Ροχιμπλάνκος σκόραραν τρεις φορές κόντρα στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε και πήραν στο «Μετροπολιτάνο» μια νίκη (3-1) που τους φέρνει λίγο πιο κοντά στο εισιτήριο για το Champions League, αφού άφησαν έξι βαθμούς τους πέμπτους Κυπελλούχους Ισπανίας, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga.

Χωρίς τον τιμωρημένο Στέφαν Σάβιτς στην διάθεσή του, ο Ντιέγκο Σιμεόνε είχε τις επιστροφές των Μάρκος Γιορέντε και Άλβαρο Μοράτα, αν και επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει καθόλου τον δεύτερο, αφού όλη την εβδομάδα ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στην πλάτη.

Χωρίς τα βασικά του ακραία μπακ ο Βαλβέρδε, αφού δεξιά ο Όσκαρ Ντε Μάρκος ήταν τιμωρημένος και αριστερά ο Γιούρι Μπερτσίτσε τραυματίας, με Γεράι Άλβαρεθ και Ίνιγκο Λέκουε αντίστοιχα να τους αντικαθιστούν.

Ο Νίκο Γουίλιαμς απάντησε όπως τους άξιζε

Το πρώτο ημίχρονο, αλλά και όλο το ματς γενικότερα, σημαδεύτηκε από τα ρατσιστικά συνθήματα οργανωμένων οπαδών της Ατλέτικο κατά του Νίκο Γουίλιαμς, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή της αναμέτρησης.

Ο μικρός των Γουίλιαμς, με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή, ύστερα από πάσα – δώρο του Αντουάν Γκριεζμάν στον αδελφό του Ινιάκι και ασίστ του Γκόρκα Γκουρουθέτα, ισοφάρισε προσωρινά για την Αθλέτικ (45’) και απάντησε προς τους ηλίθιους δείχνοντας το χρώμα του δέρματός του.

Νωρίτερα, η Ατλέτικο είχε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί στο 15’ με τυχερό σουτ του Ροντρίγκο Ντε Πολ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Ίνιγκο Ρουίθ
Ντε Γκαλαρέτα
και να παίρνει ύψος, κάνοντας άσκοπη την εκτίναξη του Ουνάι Σιμόν.

Μετά το γκολ του Αργεντινού μέσου, οι γηπεδούχοι γύρισαν πίσω και εν τέλει το πλήρωσαν, δεχόμενοι γκολ σε 13ο διαδοχικό ματς σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά το 1999, όταν και... υποβιβάστηκαν στο τέλος της σεζόν!

«Καθάρισαν» Κορέα και… Σιμόν

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ατλέτικο ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς (52’). Εξαιρετική βαθιά μπαλιά του αρχηγού Κόκε, άψογο κοντρόλ και πλασέ του Άνχελ Κορέα, ο οποίος επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πόσο πολύτιμος είναι και πόσο θα λείψει στην ομάδα, εφόσον αληθεύουν οι φήμες περί αποχώρησής του το καλοκαίρι.

Η Αθλέτικ προσπάθησε και πάλι να αντιδράσει, ο Βαλβέρδε άρχισε το καρουσέλ των αλλαγών, αλλά η Ατλέτικο ήλεγχε πλέον την κατάσταση και έβαλε τέλος στην υπόθεση νίκη στο 80’, όταν ο Σαμουέλ Λίνο έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στην πλάτη του Σιμόν και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1.

Με αυτό το σκορ, η Ατλέτικο «ισοφάρισε» τη νίκη της Αθλέτικ στον πρώτο γύρο και στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές έχει να υπερασπιστεί προβάδισμα έξι βαθμών, αλλά και την καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων έναντι των Βάσκων (+23 έναντι +20), αφού αυτή θα μετρήσει σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Βίτσελ, Χιμένες, Ερμόσο – Μολίνα (67’ Ρικέλμε), Γιορέντε (82’ Σαούλ), Κόκε, Ντε Πολ (82’ Αθπιλικουέτα), Λίνο – Κορέα (77’ Μπάριος), Γκριεζμάν.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σιμόν – Άλβαρεθ (66’ Ερέρα), Βιβιάν, Παρέδες, Λέκουε – Ντε Γκαλαρέτα (69’ Μίκελ Βέσγα), Πράδος – Ι. Γουίλιαμς (81’ Ραούλ Γκαρθία), Σανθέτ (66’ Μπερενγκέρ), Ν. Γουίλιαμς – Γκουρουθέτα (66’ Μουνιαΐν).

Τριάρα της Αλαβές, σε περιπέτειες τη Θέλτα

Η Αλαβές «κατάπιε» εντός έδρας τη Θέλτα με 3-0 και βάζει σε... περιπέτειες την ομάδα του Τάσου Δουβίκα που αγωνίστηκε ως βασικός και έπαιξε και στα 90 λεπτά, αφού παρέμεινε στο... εύθραυστο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα γκολ της νίκης - μισή παραμονή για την ομάδα του Λουίς Γκαρθία Πλάθα πέτυχαν ο γιος του Σιμεόνε, Τζουλιάνο στο 48', ο Γιόν Γκουρίντι στο 54' και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 86ο λεπτό ο Κάρλος Μπεναβίδες. Την επόμενη αγωνιστική η Αλαβές θα φιλοξενηθεί από τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» και η Θέλτα θα υποδεχτεί τη Βιγιαρεάλ, σε ένα ακόμα κρισιμότατο ματς στην μάχη που δίνει για την παραμονή της.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα