Κοροναϊός: Οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές θέλουν αναβολή της La Liga

Gazzetta team
Κοροναϊός: Οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές θέλουν αναβολή της La Liga

bet365

Το μέτρο των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών δεν πείθει τους Ισπανούς παίκτες, οι οποίοι το θεωρούν ασέβεια προς τους ίδιους και τους φιλάθλους.

Η ισπανική La Liga προστέθηκε στα πρωταθλήματα που καταφεύγουν στην «λύση» των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών για να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του κοροναϊού, με πρώτο ματς το Έιμπαρ – Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Μια λύση, όμως, που δεν πείθει τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, όπως ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της η Ένωση Ισπανών Παικτών (AFE), πρόεδρος της οποίας είναι ο άλλοτε επιθετικός του Άρη, Νταβίδ Αγάνθο.

«Κατανοούμε ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου λόγω του ρίσκου που αυτές συνιστούν. Το ρίσκο, όμως, δεν αποφεύγεται μόνο με την απουσία του κόσμου από τα παιχνίδια. Συν τοις άλλοις, το να παίζεις συστηματικά σε γήπεδα κλειστά προς τον κόσμο για αρκετές εβδομάδες, υποβαθμίζει το νόημα των αθλητικών διοργανώσεων» αναφέρει η ανακοίνωση, με την Ένωση να προβληματίζεται για την υγεία των μελών της, θεωρώντας ταυτόχρονα ασέβεια προς τους φιλάθλους το να γίνονται αγώνες χωρίς την παρουσία τους.

Οι παίκτες προτιμούν την αναβολή των πρωταθλημάτων μέχρι νεωτέρας, κάτι που ζήτησαν επίσημα για τα δικά τους παιχνίδια και τρεις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας: Οβιέδο, Λας Πάλμας και Λα Κορούνια.

Την ίδια άποψη, όμως, έχουν και αρκετά από τα ΜΜΕ της χώρας. Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα «Marca» κυκλοφόρησε σήμερα Τετάρτη (11/03) με τον εξής τίτλο: «Δεν θα ήταν καλύτερο να αναβληθούν οι αγώνες;».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα