Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε 1-0: «Κάπτεν» Ράμος στη διάσωση και... +4! (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε 1-0: «Κάπτεν» Ράμος στη διάσωση και... +4! (vid)

bet365

Η Ρεάλ ζορίστηκε υπερβολικά από την εξαιρετικά στημένη Χετάφε, αλλά ο αρχηγός ήταν εκεί. Ένατο γκολ του Σέρχιο Ράμος στη σεζόν με εύστοχο πέναλτι στο 79' (1-0) και η Βασίλισσα στρογγυλοκάθεται στην κορυφή στο +4 από την Μπαρτσελόνα.

Δεύτερη σερί αγωνιστική που κλήθηκε να διαχειριστεί στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα, δεύτερη σερί φορά που τα βρήκε «σκούρα» μέχρι να εισπράξει το δώρο των Μπλαουγκράνα. Ο σκοπός της φετινής Ρεάλ, όμως, αγιάζει κάθε μέσο και κόντρα στη Χετάφε, η αποπνικτική πίεση των... συμμαδριλένων εξαφανίστηκε μονομιάς από τα «πυρά» του αρχηγού της Βασίλισσας. Ο Σέρχιο Ράμος πήρε ξανά το αγαπημένο «όπλο» του, έστησε τη μπάλα από τα έντεκα βήματα και «εκτέλεσε» με πέναλτι τον Σόρια στο 79’, δίνοντας τη λύση και το τρίποντο στους Μερένγκες (1-0) για να ξεφύγουν έστω κι έτσι στο +4 από την Μπαρτσελόνα, 5 στροφές πριν από το φινάλε.

Μετά το ματς κόντρα στην Εσπανιόλ, η Ρεάλ ξεκίνησε βραχυκυκλωμένη κι απέναντι στην καλοδουλεμένη ομάδα του Μπορδάλας, που μέχρι το 20λεπτο κυριαρχούσε. Αφού οι δύο κίπερ κράτησαν το μηδέν στο ημίχρονο, επεμβαίνοντας στις τελικές των Ετσέιτα (9’) και Βινίσιους (23’) αντίστοιχα, μετά την ανάπαυλα η Χετάφε όχι μόνο δεν έκοψε ταχύτητα, αλλά προκάλεσε σωρεία λαθών από τους Μερένγκες που δεν είχαν τελική της προκοπής μέχρι το 65’.

Τότε ήταν που ο Ζιντάν έριξε στο ματς Ασένσιο, Ροντρίγκο και Βαλβέρδε, η Ρεάλ σταδιακά συνήλθε και πρέσαρε, όμως, η λύση χρειάστηκε να έρθει από το μοναδικό σοβαρό λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων. Ο Ολιβέρα ανέτρεψε ανόητα τον Καρβαχάλ στην περιοχή και ο Ράμος σκόραρε το 9ο γκολ στη σεζόν του και 21ο σερί εύστοχο πέναλτι, απέναντι στον τερματοφύλακα που τον νίκησε τελευταία φορά, τον Σόρια, τον Μάιο του 2018!

Έτσι, η πρωτοπόρος της La Liga απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να χάσει βαθμούς μετά το restart, έκανε το 6/6 και άνοιξε την ψαλίδα από την Μπάρτσα (74 βαθμοί έναντι 70), συνεχίζοντας ακάθεκτη την πορεία προς τον τίτλο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Μεντί, Βαράν (32’ Μιλιτάο), Ράμος, Καρβαχάλ, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς (63’ Βαλβέρδε), Ίσκο (63’ Ασένσιο), Βινίσιους (63’ Ροντρίγκο), Μπενζεμά (90’ Μαριάνο)

Χετάφε (Χοσέ Μπορδαλάς): Σόρια, Ολιβέρα, Ετσέιτα, Ντακονάμ, Σουάρες (77’ Τζέισον), Κουκουρέγια (70’ Ντούρο), Αραμπάρι (84’ Φαζρ), Μακσίμοβιτς, Νιόμ, Τίμορ (84’ Άνχελ), Μάτα (77’ Μολίνα)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα