Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1: Νυχτερίδες και... αράχνες (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1: Νυχτερίδες και... αράχνες (vids)

bet365

Τα τραγικά αμυντικά λάθη, οι λάθος επιλογές του Ζινεντίν Ζιντάν στην ενδεκάδα και τρία εις βάρος της πέναλτι (για πρώτη φορά στην ιστορία της La Liga!) έριξαν στο καναβάτσο την Ρεάλ Μαδρίτης, με την λειψή Βαλένθια να παίρνει μια μεγάλη νίκη (4-1) που ούτε η ίδια δεν περίμενε.

Στην πιο τρελή και απρόβλεπτη ποδοσφαιρική σεζόν της ιστορίας (λόγω κορωνοϊού), τίποτα δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση. Ούτε καν να σφυρίζονται τρία πέναλτι εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης και η αποδεκατισμένη Βαλένθια να θριαμβεύει... κατά λάθος με 4-1, σε ένα από τα «μπαμ» της σεζόν στην La Liga (θα ακολουθήσουν και άλλα, να είστε σίγουροι).

Χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο στο πρώτο εικοσάλεπτο, η Ρεάλ κατάφερε να προηγηθεί με σουτ του Καρίμ Μπενζεμά έξω από την περιοχή (23'), με τον Γάλλο επιθετικό να φτάνει αισίως τα έξι γκολ στην φετινή σεζόν (τέσσερα στην La Liga και δύο στο Champions League).

Και, ξαφνικά, ήρθαν τα πάνω – κάτω από την μαχητική Βαλένθια. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν (34') με πέναλτι του Κάρλος Σολέρ, το οποίο εκτελέστηκε δύο φορές, αφού την πρώτη φορά, μετά την απόκρουση του Τιμπό Κουρτουά, το ριμπάουντ του Σολέρ στο δοκάρι και το γκολ του Γιουνούς Μούσα, ο διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο έδειξε ορθά επανάληψη, επειδή μπήκαν νωρίτερα στην περιοχή ο Μούσα και ο Σέρχιο Ράμος.

Οι Νυχτερίδες του Χάβι Γκράθια (άλλοτε προπονητής των Ολυμπιακού Βόλου και Κέρκυρας) δεν έμειναν εκεί και, στο 43', πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ραφαέλ Βαράν προσπάθησε να διώξει την μπάλα και αυτή πέρασε την γραμμή, αν και ο διαιτητής έδειξε σέντρα μέσω VAR, σε μια πολύ δύσκολη και οριακή φάση.

ΤΟΥ... ΑΓΙΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ

Στο δεύτερο ημίχρονο αναμένονταν η αντίδραση της Ρεάλ, η οποία όμως γκρέμιζε πίσω ότι προσπαθούσε να χτίσει μπροστά. Στο 54' ο (αρνητικός για άλλη μια φορά) Μαρσέλο γκρέμισε τον Μάξι Λόπες μέσα στην περιοχή και ο Κάρλος Σολέρ από την άσπρη βούλα νίκησε και πάλι τον Κουρτουά.

Η καταστροφή για την Ρεάλ ολοκληρώθηκε στο 63', όταν ο Σέρχιο Ράμος έδειξε αρετές... βολεϊμπολίστα, έδιωξε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Χιλ Μανθάνο, μέσω VAR, υπέδειξε το καταφανέστατο πέναλτι.

Ο Κάρλος Σολέρ και πάλι από το σημείο του πέναλτι, έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της La Liga που σκοράρει τρις με πέναλτι και ο πρώτος εις βάρος της Ρεάλ, στα 118 χρόνια ιστορίας της Βασίλισσας.

Οι Μαδριλένοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να περιορίσουν την έκταση της ήττας, με την Βαλένθια να πανηγυρίζει εντέλει έναν απρόσμενο θρίαμβο, καταδεικνύοντας τα σημαντικότατα αμυντικά προβλήματα της Ρεάλ, ειδικά, όταν στην τετράδα της οπισθοφυλακής αγωνίζεται ο Μαρσέλο.

Με τον Βραζιλιάνο ο Ζινεντίν Ζιντάν, στην δεύτερη θητεία του, έχει εννέα ήττες σε 28 ματς και, χωρίς αυτόν, μηδέν σε 29! Αυτή, μάλιστα, είναι η πιο βαριά ήττα επί εποχής Ζιζού, ο οποίος έκανε λάθη στις επιλογές του για την ενδεκάδα (έξω Μεντί και Κρόος, μέσα Μαρσέλο και Ίσκο) και, συν τοις άλλοις, έχασε με τραυματισμό στον προσαγωγό τον Μπενζεμά. Και μη χειρότερα...

Βαλένθια (Χάβι Γκράθια): Τζάουμε – Βας, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Γκιγιαμόν, Γκαγιά – Μούσα (87' Τζέισον), Σολέρ, Ράτσιτς, Τσερίσεφ (77' Λάτο) – Κανγκ Ιν (81' Γκαμεϊρό), Μάξι Γκόμες (87' Σομπρίνο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο – Μόντριτς, Βαλβέρδε (76' Κρόος), Ίσκο (83' Γιόβιτς) – Ασένσιο (64' Ροντρίγκο), Μπενζεμά (76' λ. τρ. Μαριάνο Ντίαθ), Βινίσιους (64' Όντεγκααρντ).

Δείτε ξανά το LIVE του αγώνα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα