Ατλέτικο - Έιμπαρ 5-0: Επιστροφή με πεντάρα και παραμονή στην κορυφή (vid)

Gazzetta team
Ατλέτικο - Έιμπαρ 5-0: Επιστροφή με πεντάρα και παραμονή στην κορυφή (vid)

bet365

Η Ατλέτικο συνέτριψε (5-0) την ουραγό Έιμπαρ με πρωταγωνιστές τους Κορέα, Γιορέντε, Καράσκο, άφησε πίσω της τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στη Σεβίλλη και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Δεν είχε Λουίς Σουάρες και Ζοάο Φέλιξ. Δεν άφησε, όμως, και το άγχος του πρωταθλητισμού να την κυριεύσει. Η Ατλέτικο υποδέχτηκε την ουραγό της La Liga, Έιμπαρ, και τη συνέτριψε με πεντάρα (5-0), αφήνοντας έτσι πίσω τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στην πρωτεύουσας της Ανδαλουσίας (ήττα από Σεβίλλη, ισοπαλία με Μπέτις). Πρωταγωνιστές για την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας οι Άνχελ Κορέα, Μάρκος Γιορέντε και Γιανίκ Καράσκο. Ο Αργεντινός δύο γκολ και μία ασίστ, ο Ισπανός δύο γκολ και ο Βέλγος ένα γκολ και δύο ασίστ.

Οι «ροχιμπλάνκος» του Σιμεόνε συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του ισπανικού πρωταθλήματος και βάζουν πίεση στη Ρεάλ - η Μπαρτσελόνα δεν έχει ματς πρωταθλήματος, καθώς κατέκτησε το Copa del Rey στον τελικό του Σαββάτου - η οποία δοκιμάζεται στο «Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ» από τη Χετάφε (22:00).

O Κορέα άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή από κοντά, αφού πρώτα ο Ερέρα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Το δεύτερο γκολ του Αργεντινού ήταν πιο όμορφο. Ο Καράσκο βγήκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Κορέα με φανταστική ντρίμπλα στην κίνηση άδειασε τον αντίπαλό του και έκανε το 2-0.

Στο 49' ο Σαούλ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Βέλγο, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα από τον Σέρβο γκολκίπερ των Βάσκων (είχε βγει για ν΄απομακρύνει) και έκανε το 3-0. Ο Γιορέντε αξιοποίησε τις πανέξυνπες ασίστ των Κορέα και Καράσκο στο 53' και το 68' αντίστοιχα. H Ατλέτικο σε 31 ματς έχει 70 βαθμούς, η Ρεάλ σε 30 έχει 66 βαθμούς (αν νικήσει τη Χετάφε θα πάει στους 69), η Μπαρτσελόνα σε 30 ματς έχει 65 βαθμούς και η Σεβίλλη σε 31 ματς 64 βαθμούς.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς (74' Φελίπε), Χιμένες, Λόντι, Καράσκο (70' Τορέιρα), Ερέρα (69' Κοντογκμπιά), Κόκε (61' Βιτόλο), Σαούλ, Κορέα (61' Ντεμπελέ), Γιορέντε.

ΕΪΜΠΑΡ: Νμίτροβιτς, Ντουφούρ (63' Ολιβέιρα), Μπούργος, Αρμπίγια, Κότε (72' Ράφα), Ατιένθα, Πόθο, Άλβαρεθ, Γκαρθία (62' Ινούι), Ροντρίγκες (72' Ρέθιο), Κικε Γκαρθία (72' Κίκε).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα