Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4: Η Βασίλισσα δεν τα παρατάει ποτέ, στο -2 από την Ατλέτικο (vids)

Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4: Η Βασίλισσα δεν τα παρατάει ποτέ, στο -2 από την Ατλέτικο (vids)

bet365

Με μια ενδεκάδα γεμάτη πιτσιρικάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με άνεση από την έδρα της Γρανάδα (4-1) και μείωσε ξανά στο -2 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Δεν έχει σημασία ποιος παίζει, αρκεί να φοράει την λευκή (μαύρη εν προκειμένω) φανέλα με το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης στο στήθος. Οι παίκτες της Βασίλισσας έχουν μάθει να μην τα παρατάνε ποτέ, το κουβαλούν στο DNA από την στιγμή που γίνονται μέλη του συλλόγου και το ίδιο δείχνουν πως κάνουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Με πολλές απουσίες και μια πειραματική – νεανική ενδεκάδα, η Ρεάλ πέρασε με άνεση από την έδρα της Γρανάδα (4-1) και, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, δεν επιτρέπει στην πρωτοπόρο Ατλέτικο να είναι ήσυχη, αφού η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις δύο βαθμοί (με την Ρεαλ, μάλιστα, να υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία).

Ο Ζινεντίν Ζιντάν προτίμησε να ποντάρει στα νιάτα, ξεκίνησε με τη νεαρότερη φετινή ενδεκάδα (μέσος όρος ηλικίας τα 26 χρόνια και 18 ημέρες) και δύο πιτσιρικάδες στα άκρα της άμυνας (Μάρβιν και Μιγκέλ Γκουτιέρεθ), με τον δεύτερο να σερβίρει με καταπληκτική πάσα στον Λούκα Μόντριτς το πρώτο γκολ του αγώνα, με αριστερό σουτ του Κροάτη ανάμεσα στα πόδια του Ρουί Σίλβα (17').

Ο Μιγκέλ πήρε την θέση του τραυματία Φερλάν Μεντί και, κυρίως, του Μαρσέλο, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής ύστερα από διαφωνία του με τον Ζιντάν, ο οποίος βλέπει ότι ο Βραζιλιάνος δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στην ομάδα.

Η Γρανάδα, επίσης με πολλές απουσίες αλλά χωρίς κίνητρο, προσπάθησε να αντιδράσει όπως έκανε πρόσφατα στην σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, αλλά δεν απείλησε την εστία του Τιμπό Κουρτουά και, μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Ροντρίγκο μετά από κλέψιμο του Μάρβιν (τραυματίστηκε και αυτός!) και ωραία ατομική ενέργεια του Βραζιλιάνου, «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι, με το πρώτο του γκολ στη φετινή La Liga.

Οι γηπεδούχοι, παρ' ότι αυτό ήταν αισίως το 56ο φετινό τους παιχνίδι, βρήκαν και πάλι δυνάμεις για να είναι ανταγωνιστικοί και, εκμεταλλευόμενοι και την (μάλλον ατυχής) τριπλή αλλαγή του Ζιντάν, κατάφερε να μειώσει με τον 39χρονο αειθαλή Χόρχε Μολίνα, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Κουρτουά σε σουτ του Λουίς Σουάρες (71').

Η ελπίδα των Ανδαλουσιανών κράτησε μόλις πέντε λεπτά, όσα χρειάστηκε ο Μόντριτς για να βρει τον Άλβαρο Οδριοθόλα, ώστε αυτός να εκμεταλλευτεί τον διάδρομο που του άνοιξε ο Καρίμ Μπενζεμά (75'), ο οποίος ενάμισι λεπτό αργότερα είπε «ευχαριστώ» στον Ρουί Σίλβα για ένα τραγικό του λάθος, ώστε να πετύχει το τέταρτο των Μαδριλένων.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των τριών:

1. Ατλέτικο Μαδρίτης (80 β.): Οσασούνα (εντός) και Βαγιαδολίδ (εκτός).

2. Ρεάλ Μαδρίτης (78 β.): Αθλέτικ Μπιλμπάο (εκτός) και Βιγιαρεάλ (εντός).

3. Μπαρτσελόνα (76 β.): Θέλτα (εντός) και Έιμπαρ (εκτός).

Γρανάδα (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα – Φουλκιέ, Ντουάρτε, Χερμάν Σάντσεθ (80' Νεουέν Πέρες), Κίνι – Ετέκι (67' Κίνα), Γκοναλόνς, - Πουέρτας (67' Μαρίν), Φέδε Βίκο (54' Σόρο), Ματσίς (54' Λουίς Σουάρες) – Χόρχε Μολίνα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Μάρβιν (46' λ. τρ. Οδριοθόλα), Έντερ Μιλιτάο, Νάτσο, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ – Βαλβέρδε (62' Ίσκο), Καζεμίρο, Μόντριτς – Ροντρίγκο (62' Ασένσιο), Μπενζεμά (77' Μαριάνο), Βινίσιους Ζούνιορ (62' Αζάρ).

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα