Παρί Σεν Ζερμέν - Νις: Ο Μέσι το 60ο απευθείας φάουλ της καριέρας του με νέο αριστουργηματικό χτύπημα (vid)

Παρί Σεν Ζερμέν - Νις: Ο Μέσι το 60ο απευθείας φάουλ της καριέρας του με νέο αριστουργηματικό χτύπημα (vid)

bet365

Φάουλ σαν να είναι πέναλτι. Ο Λιονέλ Μέσι πρόσθεσε άλλο ένα απευθειάς χτύπημα στη συλλογή του κόντρα στη Νις φτάνοντας συνολικά τα 60, με αριστοτεχνική εκτέλεση που άφησε άναυδο τον Σμάιχελ για το 1-0 της Παρί.

Έφυγε από την Μπαρτσελόνα ως ένας από τους δέκα παίκτες με τα περισσότερα γκολ από απευθείας φάουλ στην ιστορία. Είχε, όμως, να επιδείξει την τέχνη του από το προτελευταίο του παιχνίδι στα Μπλαουγκράνα, τον Μάιο του 2021 και δεν το είχε κάνει ποτέ μέχρι πρότινος ως παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν. Μέχρι σήμερα. Ο Λιονέλ Μέσι πήρε ξανά το πινέλο του και «ζωγράφισε» με ακόμα μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, γράφοντας το 1-0 κόντρα στη Νις.

Ο Λέο είναι φανερό ότι διανύει πολύ καλύτερη σεζόν από ό,τι πέρυσι και το πιστοποίησε από στημένη φάση, στέλνοντας την μπάλα συστημένη στο «Γ» του Κάσπερ Σμάιχελ που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει και το... ήξερε, μένοντας «στήλη άλατος» στη γραμμή του.

Έτσι, ο Αργεντινός θρύλος έφτασε τα 60 απευθείας φάουλ στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας έτσι έναν έτερο μετρ και εμβληματική φιγουρα των Μπλαουγκράνα, τον Ρόναλντ Κούμαν. Αυτή η επίδοση τον κατατάσσει στην 8η θέση all-time και οι επόμενοι στόχοι του είναι οι Ζίκο (62) και Ντιέγκο Μαραντόνα (62). Η κορυφή της λίστας ανήκει εδώ και χρόνια στον Ζουνίνιο που τερμάτισε την καριέρα του με απολογισμό 77 απευθείας φάουλ, ενώ ακολουθούν οι Πελέ (70), Λεγκροτάλιε (66), Ροναλντίνιο (66) και Ντέιβιντ Μπέκαμ (65). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται δύο πίσω από τον Μέσι, με 58, έχοντας πετύχει τα μισά από όσα ο «Pulga» τα τελευταία έντεκα χρόνια (28 έναντι 56).

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα