Παρί Σεν Ζερμέν - Λανς 3-1: Της… έκοψε τον αέρα και «αγκάλιασε» τον τίτλο

Ιάσονας Θεριός
mbappe_messi_celebration

bet365

Με τρία γκολ σε εννέα λεπτά και ιστορικό Μπαπέ η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε τη δουλειά κόντρα στη Λανς των δέκα παικτών από το 19' και απομακρύνθηκε στο +9 στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος.

«Αγκαλιά» με το πρωτάθλημα η Παρί Σεν Ζερμέν! Τα διαδοχικά… στραβοπατήματα της ομάδας του Γκαλτιέ τον τελευταίο καιρό και οι ταυτόχρονες υψηλές πτήσεις της Λανς έδωσαν το δικαίωμα στη δεύτερη να ονειρεύεται πως με θετικό αποτέλεσμα στην πρωτεύουσα θα έμπαινε στη μάχη του τίτλου, αφού θα βρισκόταν στο -3 από τη «λαμπερή» πρωτοπόρο.

Στο μεταξύ τους ντέρμπι ωστόσο, οι πρωταθλητές «φώναξαν» πως το στέμμα τους δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και αφού πήραν τη νίκη (3-1) «πέταξαν» στο +9, βαδίζοντας προς ακόμη έναν εγχώριο τίτλο.

Μπορεί τα πάντα να έδειχναν ισορροπημένα στην αρχή του ματς, στο 19΄ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε. Ο Σαμέντ πάτησε άτσαλα τον Χακίμι στον αστράγαλο και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του Εζ με αριθμητικό μειονέκτημα από πολύ νωρίς.

Οι Παριζιάνοι το εκμεταλλεύτηκαν και επί της ουσίας σε εννέα λεπτά… καθάρισαν. Στο 31’ ο Μπαπέ με όμορφο τελείωμα μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Παρί στη Ligue 1 και στο 37’ ο Βιτίνια με κεραυνό εκτός περιοχής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπαπέ από σκόρερ έγινε δημιουργός και με μαγικό τακουνάκι «σέρβιρε» στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σαμπά για το 3-0, χαλυβδώνοντας για τα καλά τα θεμέλια της επικράτησης.

Η αξιόμαχη Λανς δεν παράτησε ποτέ το ματς και ακόμα και με δέκα παίκτες επιχείρησε να πάρει το καλύτερο που μπορεί τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, έχοντας σημαντικές στιγμές. Ο Σαμπά από την πλευρά του, ήταν εκεί για να σταματήσει τους γηπεδούχους, που θα μπορούσαν να βρουν κι άλλα τέρματα όποτε χρειάστηκε, αλλά το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι Λανσουά ήταν να μειώσουν σε 3-1 χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φρανκόφσκι στο 60ο λεπτό.

Ευρωπαϊκό άλμα για τη Ρεν

Σπουδαίο τρίποντο κατάφερε να πάρει η Ρεν η οποία επικράτησε εμφατικά 3-0 της Ρεμς εντός έδρας. Με τη νίκη αυτή οι Ρενέ ξεπέρασαν τη Λιλ και βρέθηκαν στην 5η θέση της Ligue 1, η οποία οδηγεί στην Ευρώπη. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Ζερεμί Ντοκού. Ο Βέλγος εξτρέμ «χτύπησε» δις στο 9’ και το 19’ και έβαλε γερές βάσεις νίκης. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 68’ ο Τεάτ.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα