Γκαλτιέ: Παραδέχτηκε το «King Kong» στον Μουκουντί ο Γάλλος τεχνικός

Newsroom
ΜΟΥΚΟΥΝΤΙ

bet365

Συνεχίστηκε η ανάγνωση των πρακτικών στην υπόθεση ρατσιστικών προσβολών του Κριστόφ Γκαλτιέ, με τον άλλοτε προπονητή της Νις, να παραδέχεται τον χαρακτηριστικό «King Kong» στον αμυντικό της ΑΕΚ, Αρολντ Μουκουντί.

Ξεκίνησε όπως αναμενόταν η δίκη του Κριστόφ Γκαλτιέ για παρενόχληση και διακρίσεις με τον πρώην προπονητή της Νις να αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισηςη τριών ετών.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου συνέχισε σήμερα (15/12) με την ανάγνωση των πρακτικών της ακρόασης του αναλυτή βίντεο, Χαχίμ Αλί Μ'Μπαε (Hachim Ali M'Bae), ο οποίος εργάζεται πλέον στο Στρασβούργο. Εκείνος ήταν αυτός που -θυμίζουμε- αποκάλυψε ότι ο Γκαλτιέ χαρακτήρισε το ζευγάρι των κεντρικών αμυντικών Μουκουντί - Ναντ ως «King Kongs», εξηγώντας ότι τα άκουσαν όλοι στα αποδυτήρια.Ο Χαχίμ Αλί Μ'Μπαε είπε επίσης στους ανακριτές ότι ο Κριστόφ Γκαλτιέ είχε μεγάλο μέρος των αποδυτηρίων της Νις εναντίον του στο δεύτερο μισό της σεζόν 2021-2022.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, στη συνέχεια ρώτησε τον κατηγορούμενο για την αμφιλεγόμενη φράση που απέδωσε τον νυν αμυντικό της ΑΕΚ. Εκείνος πριν απαντήσει «επιτέθηκε» στον Αλί Μ'Μπαε σε μια προσπάθεια να τον υποβιβάσει και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σχετικά με την άνωθεν φράση: «Αν μου επιτρέπετε, όσον αφορά τον Μ'Μπαε, όταν έφτασα στη Νίκαια. Είναι ο αναλυτής βίντεο του Πατρίκ Βιεϊρά. Παραμένει ο βιντεοαναλυτής του Ζυλιέν Φουρνιέ για την ανάλυση πιθανών μελλοντικών παικτών. Υποβιβάστηκε σε ρόλο βοηθού. Έκτοτε, πήγε να συναντήσει τον Βιεϊρά στο Στρασβούργο».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι χρησιμοποίησε τη φράση «King Kongs» για να μιλήσει για τη σωματοδομή των αμυντικών της Σεντ Ετιέν: «Θυμάμαι ότι δίσταζα μεταξύ του να πω "Μολοσσός" και "Κινγκ Κονγκ". Χρησιμοποίησα αυτόν τον όρο. Ο Κινγκ Κονγκ αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την ισχύ. Δεν υπάρχει καμία άλλη χροιά εκτός από τη δύναμη και την ισχύ. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο. Όταν παίξαμε με τη Ναντ στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, χρησιμοποίησα την ίδια έκφραση για τον Nicolas Pallois. Εκ των υστέρων, με πόνεσε. Αν τον προσέβαλα, πρέπει να ζητήσω συγγνώμη. Ναι, τη χρησιμοποίησα, αλλά όχι με ρατσιστικό τρόπο».

@Photo credits: INTIME
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα