Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών 4-1: «Περίπατος» και χωρίς Μπαπέ και νέα εκτόξευση στην κορυφή

Ιάσονας Θεριός
psg_derby_win

bet365

Μπορεί ο Κιλιάν Μπαπέ να μην αγωνίστηκε ούτε λεπτό, ωστόσο η Παρί Σεν Ζερμέν δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και διέλυσε από ημίχρονο τη Λυών για να απομακρυνθεί στο +11 στην κορυφή της Ligue 1.

Βαδίζει προς την αναπόφευκτη στέψη της η Παρί Σεν Ζερμέν. Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη πρόκριση στο Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να δώσει ανάσες στον Κιλιάν Μπαπέ και να μην βάλει στο χορτάρι... ούτε λεπτό, ωστόσο οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα ακόμα και χωρίς τον σταρ τους.

Οι Παριζιάνοι διέλυσαν στο ρελαντί τη Λυών με 4-1 και αύξησαν εκ νέου την απόστασή τους από τη 2η Μονακό στο +11.

Από το πρώτο ημίχρονο τελείωσε τη δουλειά η Παρί, με τους Μπαρκολά, Βιτίνια και Ράμος να διακρίνονται. Το αυτογκόλ του Μάτιτς τής έδωσε το προβάδισμα μόλις στο 3' και τρία λεπτά μετά ο Μπεράλντο έκανε το 2-0. Την μπαγκέτα στη συνέχεια πήρε ο Γκονσάλο Ράμος «καθαρίζοντας» με ντοπιέτα στο 32' και στο 42'. Ο Νουάμα είχε μειώσει για τους Λιονέ στο 37ο λεπτό, ενώ στο δεύτερο μέρος η Παρί ήλεγξε απόλυτα και πήρε το άνετο τρίποντο.

«Εξάποντο» η Μονακό, στραβοπάτημα η Μαρσέιγ

Νωρίτερα, η Μονακό κατάφερε να πάρει τεράστιο «διπλό» και να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την έξοδο στο Champions League. Οι Μονεγάσκοι, χάρη στα γκολ των Ζακάρια (40') και Μιναμίνο (48') υπέταξαν την Μπρεστ στο «εξάποντο» της 2ης θέσης και την άφησαν στο -2 με ματς λιγότερο.

Από την πλευρά της, η Μαρσέιγ δεν τα κατάφερε στην έδρα της Τουλούζ και υποχρεώθηκε στην ισοπαλία 2-2. Ο Μουμπανιά έσωσε τον βαθμό στο 90+5', ενώ ο Ονανά είχε ανοίξε το σκορ από το 38'.

Τα αποτελέσματα στη Ligue 1:

Χάβρη - Μετς 0-1
Λιλ 1-0
Ρεμς - Μονπελιέ 1-2
Μπρεστ - Μονακό 0-2
Τουλούζ - Μαρσέιγ 2-2
Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών 4-1

Η βαθμολογία της Ligue 1

Η βαθμολογία της Ligue 1

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα