Μουντιάλ 2022, Ελβετία: Ο Γιακίν αποκάλυψε ότι μια ίωση δυσκόλεψε την προετοιμασία για το ματς με την Πορτογαλία

Newsroom
Μουντιάλ 2022, Ελβετία: Ο Γιακίν αποκάλυψε ότι μια ίωση δυσκόλεψε την προετοιμασία για το ματς με την Πορτογαλία

bet365

Ο προπονητής της Ελβετίας, Μουράτ Γιακίν, αποκάλυψε πως μια ασθένεια επηρέασε την ομάδα του τις ημέρες πριν από το παιχνίδι με την Πορτογαλία στη φάση των «16».

Ο Γκονσάλο Ράμος σημείωσε χατ-τρικ, με τους Πέπε, Ραφαέλ Γκερέιρο και Ραφαέλ Λεάο να βρίσκονται επίσης στο φύλλο αγώνα, καθώς η Πορτογαλία διέσυρε την Ελβετία στο Κατάρ (6-1) και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Ελβετοί προσπαθούσαν να φτάσουν στους τελευταίους οκτώ ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 1954, αλλά ο προπονητής τους, Μουράτ Γιακίν, ανέφερε ότι η προετοιμασία των παικτών του πριν την κρίσιμη αναμέτρηση επηρεάστηκαν από μια σειρά ασθενειών. Ο Βίντμερ, ο Σερ και ο Ελβέντι ήταν μεταξύ αυτών που επλήγησαν, με πηγές από την Ελβετία να ξεκαθαρίζουν ότι κανένας δεν βρέθηκε θετικός στον COVID-19.

Ο Γιακίν είπε: «Δυστυχώς, ο Βίντμερ είχε κρυώσει. Το ίδιο και ο Σερ. Του κόπηκε η ανάσα στο ημίχρονο. Ο Ελβέντι είχε επίσης πυρετό. Δεν ήταν πλήρως έτοιμος. Ο Σερ δεν ήταν ο εαυτός του». Να σημειώσουμε ότι ο Σερ έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Ο κόουτς της Ελβετίας κατέστησε σαφές ότι οι απουσίες δεν φταίνε για την ήττα από τους Πορτογάλους και πρόσθεσε: «Πρέπει να δεχτούμε αυτή την ήττα και να συγχαρούμε την Πορτογαλία. Ήταν η καλύτερη ομάδα απόψε. Μας εξέπληξαν. Χάσαμε ένα παιχνίδι σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι και να κατακρίνουμε τα πάντα. Η ομάδα έχει δείξει μεγάλο ομαδικό πνεύμα. Αλλά αυτή η ήττα πονάει. Το σκορ και ο τρόπος της ήττας με στεναχώρησαν».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα