Ίσμαελ Μπλάνκο στο Gazzetta για την Αργεντινή: «Στον τελικό όλα θα εξαρτηθούν από τον Μέσι» (vids)

Νότης Χάλαρης
Ίσμαελ Μπλάνκο στο Gazzetta για την Αργεντινή: «Στον τελικό όλα θα εξαρτηθούν από τον Μέσι» (vids)

bet365

Έχει γραφτεί στην ιστορία της ΑΕΚ με «χρυσά» γράμματα και εκείνος έβαλε στην καρδιά του την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα του. Ωστόσο ο Ίσμαελ Μπλάνκο είναι έτοιμος να δει την Αργεντινή στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ και δίνει τις δικές του προβλέψεις στο Gazzetta.

Δύο συνεχόμενες σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ελληνικής Superleague, κατέκτησε ένα κύπελλο και έγινε από τις πιο γνωστές μορφές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο έμεινε στη χώρα μας για τέσσερα χρόνια τιμώντας τη φανέλα της ΑΕΚ και έχοντας τους καλύτερους αριθμούς της καριέρας του.

Σε αυτό το διάστημα μέτρησε συνολικά 72 γκολ και 24 ασίστ σε 169 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να γίνει εκ των κορυφαίων σε εκείνες τις ομάδες της Ένωσης. Μέχρι και σήμερα παραμένει ως ένας από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές για τους οπαδούς του συλλόγου αλλά και ο ίδιος, θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του.

Ωστόσο η 18η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στη χώρα όπου γεννήθηκε. Η Αργεντινή βρίσκεται στο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία (17:00) και τα φώτα είναι φυσικά στραμμένα στον Λιονέλ Μέσι. Ο 39χρονος επιθετικός μίλησε στο Gazzetta και έδωσε το... κλίμα από τη χώρα του ενόψει του τελικού, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν.

- Αρχικά πείτε μου πώς νιώθετε που η Αργεντινή είναι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

«Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος που είμαστε στον τελικό και είναι ξεχωριστή στιγμή για εμάς τους Αργεντινούς».

- Τι σημαίνει αυτός ο τελικός για τη χώρα σας;

«Όλοι μας περιμέναμε πως και πως αυτή τη στιγμή. Είμαστε στον τελικό και ελπίζουμε να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο μετά από τόσα χρόνια».

- Μπορεί αυτή η ομάδα να πάρει το τρόπαιο και πώς;

«Και βέβαια μπορεί. Βρισκόμαστε στον τελικό γιατί είμασταν καλύτεροι και έχουμε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου (Μέσι). Οπότε με σωστή άμυνα και αποφασισμένη επίθεση θα κατακτήσουμε το τρόπαιο. Πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε».

- Πείτε μου για τον Μέσι. Τι είναι για την Αργεντινή;

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θεωρώ από τις καλύτερες στην καριέρα του. Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Για την Αργεντινή ο Μέσι είναι τα πάντα και όλα εξαρτώνται από εκείνον».

- Τι σας αρέσει περισσότερο σε εκείνον;

«Το πόσο αγαπάει τη χώρα και πόσο συγκεντρωμένος είναι στην ομάδα. Θέλει να παίξει και να κερδίσει σε αυτή τη διοργάνωση και αυτό φαίνεται με κάθε τρόπο μέχρι στιγμής. Οδήγησε την ομάδα μέχρι τον τελικό και δείχνει μία από τις καλύτερες εκδοχές του».

- Ποιο είναι το κλειδί σε αυτή την ομάδα της Αργεντινής;

«Η ομαδικότητα που έχει σαν ομάδα. Αυτό είναι το κλειδί. Όλοι είναι ίσοι και παίζουν ο ένας για τον άλλον. Σαν οικογένεια και αυτό είναι έργο του Σκαλόνι».

- Ποιες οι διαφορές με την ομάδα του 2014;

«Κοίτα δεν έχει μεγάλες διαφορές στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά είναι μία ομάδα πιο νέα από τότε».

- Μαραντόνα ή Μέσι;

«Ο Μέσι βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του αλλά ο Μαραντόνα για εμένα είναι ο καλύτερος».

- Ποιος άλλος ποδοσφαιριστής εκτός του Μέσι σας αρέσει στην Αργεντινή;

«Ο Μαρτίνες στο τέρμα γιατί δίνει και βγάζει μία ασφάλεια στο παιχνίδι της Αργεντινής και φυσικά ο Αλβάρες με την αφοσίωση και τις πολύτιμες βοήθειες που δίνει επιθετικά».

- Τι θυμάστε ως παιδί από τα παιχνίδια της Αργεντινής;

«Η πιο έντονη ανάμνηση είναι που καθόμουν με τον πατέρα μου και βλέπαμε τα παιχνίδια στην τηλεόραση. Επίσης ήταν ένα γεγονός που πάντα μάζευε τους φίλους μου στο σπίτι για να το δούμε στη τηλεόραση».

@Photo credits: INTIME
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα