Μουντιάλ 2022: Αποσύρεται απ' την εθνική Καμερούν στα 26 του ο Αντρέ Ονάνα

Μουντιάλ 2022: Αποσύρεται απ' την εθνική Καμερούν στα 26 του ο Αντρέ Ονάνα

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Αποσύρεται απ' την εθνική Καμερούν στα 26 του ο Αντρέ Ονάνα

bet365

Ο Αντρέ Ονάνα ανακοίνωσε μέσω social media την αποχώρησή του από το διεθνές ποδόσφαιρο μετά την απομάκρυνσή του από την αποστολή του Καμερούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας Αντρέ Ονάνα αποκλείστηκε από την αποστολή της Εθνικής Καμερούν στο Μουντιάλ του Κατάρ, μετά από διαφωνία με τον προπονητή του Ριγκομπέρτ Σονγκ σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού του κίπερ της Ίντερ. Ο ίδιος τόνισε πως ό,τι έκανε το έκανε πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας, ωστόσο σέβεται την απόφαση της ομοσπονδίας και του προπονητή.

Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά το τέλος της διοργάνωσης, κι ο 26χρονος γκολκίπερ μέσω social media ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική της χώρας του. Αναλυτικά έγραψε: «Όλα ξεκίνησαν στο Ngol Nkok, ένα μικρό χωριό όπου, από πολύ μικρή ηλικία, η οικογένειά μου μου μετέδωσε τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον καμερουνέζικο λαό. Κατάλαβα ότι η αγάπη για αυτή τη χώρα είναι αιώνια και ότι η δέσμευση είναι αδιαπραγμάτευτη.

Θυμάμαι πώς παρακολουθούσαμε τους αγώνες ως οικογένεια. Μόνο οι Καμερουνέζοι μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει για εμάς να βλέπουμε τα αδάμαστα λιοντάρια να παίζουν. Τότε ήταν που άρχισα να ονειρεύομαι ότι μια μέρα θα φορούσα τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

Και τώρα, μετά από ατελείωτες ώρες προπόνησης, ατελείωτα ταξίδια και πολλή επιμονή, μπορώ με υπερηφάνεια να πω ότι εκπλήρωσα το μεγάλο μου όνειρο. Αλλά κάθε ιστορία, όσο όμορφη κι αν είναι, έχει το τέλος της. Και η ιστορία μου με την εθνική ομάδα του Καμερούν έφτασε στο τέλος της. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, τα ονόματα είναι φευγαλέα, αλλά το Καμερούν προηγείται κάθε προσώπου ή παίκτη. Το Καμερούν παραμένει αιώνιο και το ίδιο ισχύει και για την αγάπη μου για την εθνική ομάδα και για τον λαό μας που πάντα μας στήριζε όσο δύσκολη και αν ήταν η στιγμή.

Το συναίσθημά μου δεν θα αλλάξει ποτέ. Η καμερουνέζικη καρδιά μου θα συνεχίσει να χτυπάει και όπου κι αν πάω θα αγωνίζομαι πάντα για να σηκώσω τη σημαία του Καμερούν όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω ως οπαδός, όπως ακριβώς κάνουν τα περισσότερα από 27 εκατομμύρια Καμερουνέζοι σε κάθε αγώνα. Μπορώ μόνο να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν ότι μπορώ να προσθέσω και να συνεισφέρω σε αυτή την ομάδα».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα