Ινφαντίνο για τα ίσα χρηματικά έπαθλα στο Μουντιάλ: «Οι γυναίκες αξίζουν πολλά περισσότερα»

Newsroom
gianni_infantino

bet365

Τη στήριξή του προς τις γυναίκες ποδοσφαιρίστριες εξέφρασε ο Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος επικοινώνησε τον στόχο της FIFA να «κλείσει» το κενό ανάμεσα στα χρηματικά έπαθλα του Μουντιάλ στο ποδόσφαιρο αντρών και γυναικών.

Μετά την επανεκλογή του, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, έθεσε τον στόχο των ίσων χρηματικών επάθλων μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των ποδοσφαιριστριών όσον αφορά τα Μουντιάλ μέχρι το 2027. Ο Ιταλός επικοινώνησε την επιθυμία του να κλείσει αυτή την ψαλίδα, εν μέσω μάχης των ποδοσφαιριστριών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Ινφαντίνο δείχνει να είναι αποφασισμένος να το αντιμετωπίσει και κατέκρινε τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς για τη συμβολή τους στη δημιουργία αυτού του τεράστιου κενού στα χρηματικά έπαθλα.

«Οι γυναίκες αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτό και είμαστε εδώ για να παλέψουμε με αυτές και για αυτές. Οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να μας προσφέρουν 20% η 50% λιγότερα χρήματα για τα τηλεοπτικά του Μουντιάλ γυναικών, αλλά σίγουρα όχι 100%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 52χρονος.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα