Novibet Κύπελλο: Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ απεφάνθη υπαιτιότητα Πανθρακικού, πέρασε με 3-0 χωρίς αγώνα ο Εθνικός

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

bet365

Η αρμόδια Επιτροπή δικαίωσε τον Εθνικό για τον αγώνα του Novibet Κυπέλλου με αντίπαλο τον Πανθρακικό και του κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ της ομάδας του Πειραιά με 3-0.

Ο Εθνικός αντιμετώπισε τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας σε έναν αγώνα όπου επήλθε οριστική διακοπή. Όλα ξεκίνησαν στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης στην Κομοτηνή μετά από ένα χτύπημα που έγινε εκτός φάσης από παίκτη του Εθνικού, τον Παναγιώτη Ζωγραφάκη (δείτε το στο βίντεο πιο κάτω και στο 3.10). Υπήρξε στη συνέχεια μεγάλη ένταση μεταξύ παικτών του Πανθρακικού και του Εθνικού.

Στη σύρραξη συμμετείχαν και οι δύο πάγκοι των ομάδων με αποτέλεσμα να πέσει ξύλο και να τραυματιστεί ο παίκτης του Εθνικού, Σπύρος Γεωργούσης. Ο τραυματισμός του Γεωργούση - που μίλησε στο Gazzetta για όσα βίωσε - ήταν και ο λόγος που οι φιλοξενούμενοι αρνήθηκαν να ξαναβγούν στον αγώνα. Από τη μεριά του ο Πανθρακικός πήρε θέση σε σχέση με τους ισχυρισμούς του παίκτη του Εθνικού και τα όσα θεωρεί ότι έγιναν.

Η Πειθαρχική Επιτροπή από μέρους της δικαίωσε τον Εθνικό σε αυτήν την υπόθεση με ένα 3-0 άνευ αγώνα υπέρ του. Διαβάστε πιο κάτω την απόφαση που συνιστά μία βαριά τιμωρία για τον Πανθρακικό:

Αποφαίνεται ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων «Πανθρακικός» και «Εθνικός ΟΦΠΦ», που είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 14.09.2023 για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, διεκόπη πριν την κανονική λήξη του από υπαιτιότητα του σωματείου «Πανθρακικός».

Θεωρεί ότι το σωματείο «Πανθρακικός» ηττήθηκε με τέρματα 0-3 από το σωματείο «Εθνικός ΟΦΠΦ».

Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «Πανθρακικός»: α) συνολική χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές, γ) ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

Επιβάλλει, σε βάρος του Βασιλείου Κοτσαμπάση (τραυματιοφορέα του σωματείου «Πανθρακικός») χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ, για την οποία ευθύνεται αντικειμενικώς το σωματείο, εις ολόκληρον με αυτόν, και ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για χρονικό διάστημα 2 μηνών.

Απειλεί, σε βάρος του σωματείου «Πανθρακικός», χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 2 μήνες που επιβλήθηκε στον Βασίλειο Κοτσαμπάση.

Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «Εθνικός ΟΦΠΦ» συνολική χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ.

  • Δείτε πιο κάτω τα πλάνα από αυτό το άκρως επεισοδιακό ματς.


@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από το επίσημο site της ΕΠΟ
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα