Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η Αλ Αχλί διέλυσε τους... αστέρες της Αλ Ιτιχάντ και πέταξε για τους «4»!

Ιάσονας Θεριός
al_ahli_fifa_wc

bet365

Με... φλογερές αντεπιθέσεις η ουσιαστική Αλ Αχλί έκανε την έκπληξη και υπέταξε με τριάρα (3-1) τη «λαμπερή» Αλ Ιτιχάντ του Μπενζεμά (είχε χαμένο πέναλτι και γκολ), παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο παρακολουθείτε αποκλειστικά από το Gazzetta.

Και η πρώτη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που παρακολουθείτε live αποκλειστικά στο Gazzetta, είναι γεγονός! Θύματα οι... αστέρες της Αλ Ιτιχάντ και θύτες οι... καμικάζι της Αλ Αχλί που πήραν σπουδαία νίκη. Οι Αιγύπτιοι έκαναν πάρτι κόντρα στην οικοδέσποινα από τη Σαουδική Αραβία και με χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό τους τη διέλυσαν με 3-0 για να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φλουμινένσε (18/12 - Live μετάδοση από το Gazzetta). Πρόωρο αντίο για τους «χρυσωμένους» πρίγκιπες της Αλ Ιτιχάντ, Μπενζεμά - που έχασε πέναλτι αλλά είχε και γκολ, Καντέ και Φαμπίνιο!

Εξαιρετικό ήταν το παιχνίδι από άποψη ρυθμού και φάσεων, με την Αλ Ιτιχάντ να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία αλλά την πρωταθλήτρια του αφρικανικού Champions League να... δείχνει τα δικά της δόντια με άμεσες επιθέσεις. Το σκορ πάντως, άνοιξε από την άσπρη βούλα για τους Αιγύπτιους ο Μααλούλ στο 21', ενώ νωρίτερα οι Σαουδάραβες είχαν σπουδαία ευκαιρία με τον Ρομαρίνιο. Με τον ίδιο τρόπο είχε την ευκαιρία να απαντήσει ο Μπενζεμά στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ωστόσο ο εξαιρετικός Ελ Σεναουΐ του είπε «όχι».

Η Αλ Ιτιχάντ ανέβασε την πίεσή της, σπατάλησε κι άλλες τεράστιες στιγμές με τους Αλ Καντές και Αλ Γκαμντί (δοκάρι) και το... πλήρωσε. Στο 59ο λεπτό ο Ελ Σαχάτ με πανέμορφο πλασέ από τη γωνία της περιοχής έκανε το 2-0 και κρέμασε στα σκοινιά την ομάδα του Γκαγιάρδο, για την οποία τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα πολύ σύντομα.

Στο 62', οι Αιγύπτιοι ξεχύθηκαν στην κόντρα και από κοντά ο Ασούρ τους έδωσε αέρα τριών τερμάτων. Οι Σαουδάραβες ανέβηκαν κι άλλο, πίεσαν απεγνωσμένα, όμως το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να μειώσουν με τον Μπενζεμά από κοντά στις καθυστερήσεις, δίχως να καταφέρνουν να γλιτώσουν από τον σοκαριστικό αποκλεισμό.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

  • Αλ Αχλί - Φλουμινένσε (18/12 - 20:00)
  • Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς - Μάντσεστερ Σίτι (19/12 - 20:00)

Ο τελικός θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και φυσικά μπορείτε να τον παρακολουθήσετε - όπως και τα άλλα ματς - ζωντανά από το Gazzetta.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Τελευταία Νέα