Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 0-1: «Μπλε» απόδραση από τη Βαρκελώνη

τσελσι γυναικες

bet365

Η Τσέλσι πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Μπαρτσελόνα στον πρώτο ημιτελικό του Women's Super League και θα διεκδικήσει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό...

Χάρη στο γκολ της Έρικ Κάθμπερτ στο 40ο λεπτό και την σπουδαία αμυντική προσήλωση στη συνέχεια, η γυναικεία ομάδα της Τσέλσι «ανάγκασε» την Μπαρτσελόνα στην πρώτη της εντός έδρας ήττα μετά από 21 ματς, κι έφυγε από τη Βαρκελώνη με το 1-0 στις αποσκευές της. Το επόμενο Σάββατο (27/04) θα υποδεχτεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τις κατόχους του τροπαίου, για το εισιτήριο στον τελικό του Women's Champions League.

Η Τσέλσι πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο «Estadi Olimpic Lluis Companys». Αρκεί να αναλογιστούμε ότι ήταν η πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2019 που η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε σε επίσημο ματς στην έδρα της για να καταλάβει κανείς το πόσο ήθελαν οι παίκτριες της Έμα Χέιζ στην τελευταία της χρονιά στον σύλλογο, να πάρουν τη νίκη.

Η διεθνής Σκωτσέζα Έριν Κάθμπερτ πέτυχε το νικητήριο τέρμα, με σουτ εντός περιοχής μετά από ασίστ της Σιόκε Νούσκεν. Το αποτέλεσμα ήταν το επιστέγασμα μιας συναρπαστικής μάχης τακτικής, καθώς η Τσέλσι πέρασε μια περίοδο έντονης πίεσης από την Μπαρτσελόνα στην αρχή, πριν τελικά βρει χώρο για να απειλήσει τις γηπεδούχους.

Η Χέιζ έστησε την ομάδα της να αμυνθεί με πεντάδα πίσω και αυτό λειτούργησε εξαιρετικά, καθώς η Μπάρτσα δεν κατέγραψε ούτε ένα σουτ στο στόχο! Οι Καταλανές πίστεψαν ότι είχαν βρει τη λύση στο δεύτερο ημίχρονο, όταν καταλογίστηκε πέναλτι για χέρι από την Μπουχάναν, αλλά η απόφαση ανατράπηκε μετά από έλεγχο του VAR λόγω οφσάιντ.

Η Μπαρτσελόνα πίεσε ως το τέλος για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τα κατάφερε και τώρα θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για τη μεγάλη ρεβάνς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα