Αστέρας Τρίπολης: Ράσταβατς, Μιριτέλο, Μουνάφο και το αύριο σε... ήρεμα νερά

Αστέρας Τρίπολης

bet365

Ο Αστέρας για τη νέα σεζόν, θα χτιστεί και φέτος στην Τρίπολη και το Gazzetta καταγράφει τις σκέψεις και τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή για τον Ράσταβατς, τον Μιριτέλο αλλά κι αυτούς που φεύγουν.

Οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης έχουν ξεκινήσει να χαράζουν την επόμενη μέρα εδώ και αρκετό καιρό. Ποιοι δεν θα είναι στο Κολοκοτρώνης του χρόνου, ο Ράσταβατς κι η υπόθεση «Μιριτέλο».

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

Ο Αστέρας Τρίπολης την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται για 18η σερί χρονιά στη Super League. Κατόρθωμα που μόνο στα... ψιλά δεν πρέπει να περνάει, αφού ομάδες με ιστορία και κόσμο σήμερα ψάχνουν τον τρόπο για την επιστροφή τους στα μεγάλα σαλόνια. Ας πάρουμε το παράδειγμα του ΠΑΣ Γιάννινα που του χρόνου θα είναι στη Super League 2, ενώ ακόμα κι ο Παναιτωλικός ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή του.

Στον Αστέρα, δεν είναι με το κομπιουτεράκι στο χέρι κι αυτό είναι ένα μεγάλο προνόμιο το οποίο προσφέρει ηρεμία και πιο καθαρό μυαλό για να χαραχθεί το αύριο.

Ο Μίλαν Ράσταβατς, με την επιστροφή του στην ομάδα έβαλε - μαζί με τους συνεργάτες του - το τρένο στις σωστές ράγες, μετά τις ανορθογραφίες που έγιναν με τον Ηρακλή Μεταξά.

Ο μεγάλος στόχος των Play Off χάθηκε για ένα... κλικ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και η αλήθεια είναι ότι στα Play Out η ομάδα έχει προβληματική και απογοητευτική εικόνα.

Κεφάλαιο «Ράσταβατς»

Μίλαν Ράσταβατς

Οι άνθρωποι της ομάδας, θα προβούν σε αλλαγές αυτό το καλοκαίρι και δεδομένα κάποιοι παίκτες που είναι σήμερα στο ρόστερ, το καλοκαίρι θα ψάξουν για τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Ο σχεδιασμός γίνεται με τον Ράσταβατς να παραμένει στο τιμόνι; Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ή σκέψεις ότι θα έχουμε απομάκρυνση του Σέρβου κόουτς. Τα πεπραγμένα δείχνουν ότι θα είναι λογικό να συνεχίσει το έργο του και με τις αλλαγές στο ρόστερ να εξελίξει τη δουλειά του και να χτίσει πάνω σ' αυτό που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες.

Αυτοί που... χαιρετούν κι ο Μουνάφο

Μουνάφο

Ενα σημαντικό θέμα για το οποίο υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση είναι το τι θα γίνει με τα συμβόλαια που λήγουν.

Ο Χουάν Μουνάφο είναι μια κατηγορία μόνος του. Ο αρχηγός της ομάδας, ο παίκτης που δίνει απίστευτες λύσεις στον άξονα, με την ικανότητα στο «χτίσιμο», την εμπειρία του και τα τρεξίματά του. Η λογική λέει ότι θα υπάρχει ανανέωση συνεργασίας κι ο καπιτάνο θα παραμείνει στα κιτρινομπλέ. Προσπάθεια θα γίνει για να παραμείνει στην ομάδα κι ο Λύρατζης.

Από εκεί και πέρα, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τους Γιάννη Χριστόπουλο, Πίτσου Ατιένθα, Σίτο, Καρμόνα και Βαλιέντε, οι οποίοι δεν θα παραμείνουν στην ομάδα.

Η δύσκολη περίπτωση του Μιριτέλο

Μιριτέλο

Ο Χουάν Μιριτέλο ήταν το μεγάλο στοίχημα για τον οργανισμό το καλοκαίρι που μας πέρασε. Μια υπόθεση που κράτησε καιρό, τελικά, είχε happy end για τους κιτρινομπλέ και έντυσαν στα κιτρινομπλέ έναν παίκτη που ήρθε για να καλύψει το κενό του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, Χερόνιμο Μπαράλες.

Αν τα κατάφερε; Και με το παραπάνω. Με 14 γκολ και 2 ασίστ σε 30 ματς είναι αναμφισβήτητα ένας από τους παίκτες που δεν πέρασαν απαρατήρητοι από τον κόσμο και από τους scouts των ομάδων.

Αν ήταν μόνο στο χέρι των διοικούντων την ομάδα, ο 25χρονος φορ θα υπέγραφε το συμβόλαιο που θα τον έδενε στο Κολοκοτρώνης, καθώς ακόμα και μεγάλη ρήτρα που υπάρχει 0 ύψους 1.000.000 ευρώ - δεν θα έβαζε φρένο στην επιθυμία όλων να τον δέσουν στην ομάδα.

Ωστόσο, οι μεσάζοντες είναι πολλοί και αυτό περιπλέκει κάπως την κατάσταση. Αυτό από την άλλη δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει deal κι ο παίκτης να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Τρίπολη. Όπως και να 'χει πάντως αποτελεί μια υπόθεση που θα μας απασχολήσει αρκετά.

Τα «θέλω» που εξετάζονται με ηρεμία

Από τη στιγμή που στον Αστέρα χάθηκε ο στόχος των Play Off και η παραμονή αποτελεί το δεδομένο και την σταθερά για την επόμενη ημέρα, οι άνθρωποι που εμπλέκονται στο σχεδιασμό της ομάδας άρχισαν να βάζουν κάτω τα «θέλω» τους και να τα εξετάζουν διεξοδικά.

Το τμήμα scouting λειτουργεί συνεχώς κι η δεξαμενή παικτών που έχει δημιουργηθεί από Ισπανία και Αργεντινή προσφέρεται για επιλογή παικτών από εκεί. Προς το παρόν πάντως, δεν έχει προκριθεί κάποια περίπτωση. Αξίζει, δε, να τονίσουμε ότι η προετοιμασία και φέτος θα γίνει στην Τρίπολη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα