Ο Τονάλι διαψεύδει τον Φατζόλι: Ο πρώην παίκτης της Μίλαν αρνείται ότι ενέπλεξε άλλους

Newsroom
Τονάλι

bet365

Εκτενή ανάλυση της υπόθεσης στοιχηματισμού του Τονάλι κάνει σήμερα (21/10) η «Gazzetta dello sport» διευκρινίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να κλείσει το συντομότερον δυνατόν ενώ αναφέρει ότι ο παίκτης της Νιουκάστλ διαψεύδει ότι ενέπλεκε οποιονδήποτε άλλο στον τζόγο.

Η ένδειξη είναι σαφής -όπως σημειώνει το ιταλικό Μέσο- η υπόθεση στοιχηματισμού του Τονάλι πρέπει να κλείσει σε χρόνο ρεκόρ. Όπως είναι γνωστό, ο παίκτης της Νιούκαστλ παραδέχτηκε στην ομοσπονδιακή εισαγγελία, καθώς και σε εκείνη της Δημοκρατίας του Τορίνο, ότι είχε στοιχηματίσει στο ποδόσφαιρο και τη Μίλαν, παραβιάζοντας το αρ. 24 του κώδικα αθλητικής δικαιοσύνης της Ομοσπονδίας. Δηλαδή ομολόγησε την ενοχή του, αλλά περιμένει τη δίκη.

Μια θέση που στον φρενήρη κόσμο του ποδοσφαίρου, ο οποίος αποτελείται από έναν αγώνα κάθε τρεις ημέρες, κινδυνεύει να προκαλέσει σοβαρή αμηχανία. Είναι δυνατόν ο Σάντρο Τονάλι, παρά την επίσημη παραβίαση του Κώδικα, να συνεχίζει να παίζει με τη φανέλα της Νιούκαστλ; Η απάντηση είναι ναι, τουλάχιστον μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία για την απολογία του, δρόμο που επέλεξε ο πρώην παίκτης της Μίλαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας του Πιεμόντε για την κατηγορία ότι στοιχημάτισε σε παράνομες ιστοσελίδες.

Για τον λόγο αυτό, δεδομένης και της πίεσης που ασκεί η UEFA στην FIGC, πιέζει πολύ για να κλείσει η υπόθεση το συντομότερο δυνατό. Η Δευτέρα 23 του μηνός θα είναι μέρα-κλειδί: μετά την ανάκριση του Τονάλι την περασμένη Κυριακή, οι δικηγόροι (αυτή τη φορά χωρίς τον παίκτη) θα συναντηθούν ξανά με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Τζουζέπε Τσίνε με κοινό στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Ένα πρώτο επίσημο έγγραφο λοιπόν, έστω και αν για να τεθεί σε ισχύ η διακοπή του Τονάλι θα χρειαστεί η έγκριση της Γενικής Εισαγγελίας Αθλητισμού στο CONI (χρειάστηκαν δύο ημέρες για τον Φατζόλι) και μια επίσημη ανακοίνωση του Τσινέ προς την UEFA με το αίτημα να εφαρμοστεί η ποινή στην Αγγλία. Είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο να επισημοποιηθούν όλα μέχρι την Τετάρτη.

Επίσης, υπό το πρίσμα της ποινής του Φατζόλι (7 μήνες συν 5), ο οποίος ωστόσο δεν πόνταρε ποτέ στην ομάδα του, ο Τονάλι κινδυνεύει να μείνει μακριά από τα γήπεδα για τουλάχιστον 12 μήνες, στους οποίους θα προστεθεί και ένας αριθμός συνεδριών για την καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο.

Η συζήτηση μεταξύ του Τσινέ και των δικηγόρων του παίκτη θα περιστραφεί γύρω από αυτό το «τουλάχιστον» των 12 μηνών. Παραμένει σαφές ότι σε περίπτωση που από την Εισαγγελία του Τορίνο προκύψουν τους επόμενους μήνες νέα στοιχεία που κρίνονται σημαντικά για τον προσδιορισμό αθλητικών παραβάσεων, ο εισαγγελέας θα ανοίξει νέο φάκελο, με νέες κατηγορίες, οι οποίες, εφόσον αποδειχθούν, θα οδηγήσουν σε νέες ποινές.

Ο άσος της Νιουκάστλ -όπως σημειώνει στην ανάλυσή της η La Gazzetta dello Sport - υπογράμμισε ότι ήταν απλά ένας παίκτης του στοιχήματος και ότι ποτέ δεν ήθελε ή έπρεπε να εμπλέξει συμπαίκτες ή φίλους. Άλλωστε, δεν φαίνεται να έχει αναφέρει ονόματα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα