Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Γκλέιζερς και Τεν Χαγκ… χαμένοι στον δικό τους κόσμο!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Γκλέιζερς και Τεν Χαγκ… χαμένοι στον δικό τους κόσμο!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Γκλέιζερς και Τεν Χαγκ… χαμένοι στον δικό τους κόσμο!

bet365

Διοίκηση και Τεν Χαγκ ακόμα... ψάχνονται την ώρα που οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ βλέπουν ακόμα μια σεζόν ο τίτλος να χάνεται. Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχει φίλος του ποδοσφαίρου που να αισθάνθηκε την παραμικρή έκπληξη με το αποτέλεσμα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Πριν τη σέντρα, στο BBC Radio οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ τόνιζαν πως θα είναι ευχαριστημένοι με ένα… 0-2. Και η ενδεκάδα της ομάδας τους άφηνε πολλά περιθώρια στη Σίτι για να πετύχει ακόμα ένα μεγάλο αποτέλεσμα σε ντέρμπι. Αυτό που δεν μπορεί να κατανοήσει ο φίλος της Γιουνάιτεντ είναι η... άψυχη εμφάνιση, η εικόνα μιας ομάδας που ψάχνεται. Το σύνολο του Γκουαρδιόλα είχε το ιδανικό πλάνο, αυτή του Τεν Χαγκ, το απόλυτο... μηδέν!

Οσο για την αλλαγή του Άμραμπατ στο ημίχρονο, αυτό μόνο ο Ολλανδός ξέρει γιατί το έκανε, όπως και γιατί η ομάδα δεν είχε αριστεροπόδαρο αμυντικό μέχρι και το 0-2. Η Σίτι κυριάρχησε στο α' μέρος, πέτυχε το γκολ, επιτέθηκε με περισσότερη συνοχή και όταν ήρθε το δεύτερο τέρμα, τότε, επιτέθηκε κατά βούληση δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας του Πεπ και σίγουρα το σκορ θα μπορούσε να ήταν πιο βαρύ!

Εκτός από ένα πρώτο… πεντάλεπτο, όταν είδαμε τον ΜακΤόμινεϊ κοντά στον Χόιλουντ να πιέζει, το σχέδιο του Ολλανδού δεν είχε καμία βάση. Ο Τεν Χαγκ παρουσιάζεται επικίνδυνα κολλημένος μεταξύ της προσπάθειας να παρουσιάσει ένα σύστημα κατοχής και ισορροπημένης επίθεσης και στη συνέχεια προσπαθεί απεγνωσμένα να μην χάσει παιχνίδια κόντρα σε ομάδες των «Big Six».

Δεν μπορεί να συμβεί αυτό, οι παίκτες... χάνονται στον αγωνιστικό χώρο, η δημιουργία απουσιάζει από το παιχνίδι της και η καλή κυκλοφορία της μπάλας είναι είδος προς εξαφάνιση. Μόλις έξι σουτ είχε η Γιουνάιτεντ και τα τρία ήταν στο στόχο, γεγονός που αποτυπώνει ξεκάθαρα πως οι «Κόκκινοι» ήταν ανέτοιμοι για ακόμα ένα μεγάλο ματς.

Οι τρεις διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Champions League, απλά… ξελάσπωσαν τη Μάντσεστερ, της έδωσαν ελπίδες πρόκρισης στους «16», αλλά σε καμία περίπτωση δεν έλυσαν το πρόβλημα της εσωστρέφειας. Η τρομερή επέμβαση του Ονάνα κόντρα στην Κοπεγχάγη απλά «μπάλωσε» το… χάος εντός κι εκτός αποδυτηρίων.

Το ατελείωτο… σήριαλ της εξαγοράς πρόκειται να εισέλθει στον 12ο μήνα του κι έχει προσφέρει χρήσιμη κάλυψη για τις αδυναμίες του Έρικ Τεν Χαγκ. Το χάσμα ανάμεσα στις δυο ομάδες του Μάντσεστερ μεγαλώνει και ο χρόνος του Ολλανδού στο Ολντ Τράφορντ μικραίνει. Αλλωστε, μια ήττα από τη Σίτι, πάντα αποτελεί δυσοίωνο σημάδι για κάθε κόουτς της Γιουνάιτεντ. Μόγιες, Σόλσκιερ πλήρωσαν ουσιαστικά τα χαμένα ματς από τους «Πολίτες». Αν υπάρχει κάτι ευχάριστο για τον 53χρονο, είναι πως η διοίκηση των «Κόκκινων» ασχολείται μόνο με την πώληση. Πέντε ήττες σε δέκα αγώνες είναι… κατόρθωμα και οι Μουρίνιο, Φαν Χάαλ μπορούν να… κοκορεύονται πως δεν είχαν τόσο άσχημη αρχή.

Yπάρχει τόση αβεβαιότητα ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης κατάστασης εξαγοράς, που η θλιβερή εικόνα στο γήπεδο είναι ανεξέλεγκτη. Οι έντονες αποδοκιμασίες για την αλλαγή του Χόιλουντ, η αποχώρηση μετά το 3-0 είναι ένα ενδεικτικό σημάδι αναταραχής, αλλά τίποτα περισσότερο.

Αυτή τη στιγμή τίποτα δε βγάζει νόημα στη Γιουνάιτεντ, ούτε οι ενέργειες της οικογένειας Γκλέιζερ, ούτε και η τακτική του Ολλανδού…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...