Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Μακέντα συγκρίνει την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι στην Ελλάδα με αυτή στο «Όλντ Τράφορντ»

Newsroom
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Μακέντα συγκρίνει την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι στην Ελλάδα με αυτή στο «Όλντ Τράφορντ»

bet365

Ο Φεντερίκο Μακέντα θυμήθηκε το ντεμπούτο του στο «Όλντ Τράφορντ» και συνέκρινε την ατμόσφαιρα με εκείνες που συνάντησε στο πέρασμά του από Ελλάδα.

Στα τέλη Δεκέμβρη, αποκλειστικό δημοσίευμα της «Telegraph» έφερνε στο προσκήνιο την πρόθεση του νέου συνιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ να κατεδαφίσει το «Ολντ Τράφορντ» και να προχωρήσει σε κατασκευή νέου γηπέδου για τους «Κόκκινους Διαβόλους». Αυτή η λύση φαίνεται πως έχει υποχωρήσει και ο σύλλογος θα προτιμήσει την ανοικοδόμηση ενός νέου και υπερσύγχρονου «Ολντ Τράφορντ».

Mετά από άλλη μια εβδομάδα συζητήσεων σχετικά με την την ανακοικοδόμηση ή την κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου γηπέδου, ο Φεντερίκο Μακέντα που αγωνίστηκε στη χώρα μας, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τοποθετήθηκε σχετικά, κάνοντας αναφορά και στις ατμόσφαιρες που συνάντησε κατά το πέρασμά του από Ελλάδα και Τουρκία.

«Θα ήμουν κατά της καταστροφής του σταδίου και της κατασκευής του κάπου αλλού», λέει σε αποκλειστική του συνέντευξη στη «Daily Mail». «Πιστεύω ότι η δομή και η ιστορία του τόπου πρέπει να μείνουν εκεί και στη συνέχεια να γίνουν κάποιες βελτιώσεις. Ακόμα κι αν χτίσεις δίπλα του - και είμαι σίγουρος ότι θα το έκαναν καταπληκτικό γήπεδο - είναι ένα μέρος όπου όλοι οι οπαδοί απολάμβαναν υπέροχα παιχνίδια και αναμνήσεις.

Την πρώτη μέρα που υπέγραψα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ήμουν παιδί, το περπάτημα μέσα στο γήπεδο μου έδινε μια ιδιαίτερη αίσθηση. Δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο. είναι μαγικό. Δεν είναι μόνο το μέρος όπου έβαλα το πρώτο μου γκολ, είναι το σπίτι για όλους όσοι υποστηρίζουν τη Γιουνάιτεντ. Όταν γύρισα πίσω, ήταν το ίδιο. Προφανώς, πρέπει να αναβαθμιστεί, αλλά η ιστορία αυτού του συλλόγου είναι επίσης αυτό το γήπεδο, το Όλντ Τράφορντ».

Στα 32 του πλέον ο Ματσέντα έχει αγωνιστεί σε 12 συλλόγους σε μια καριέρα που τον οδήγησε από τη Σαμπντόρια στο Ντόνκαστερ, με πιο πρόσφατο το πέρασμά του από την Ανκαραγκούτσου όπου μετακόμισε μετά από τον Παναθηναϊκό. Οι οπαδοί στη χώρα μας αλλά και στη γειτονική Τουρκία φημίζονται για τις «καυτές» ατμόσφαιρες που δημιουργούν, όμως ο Μακέντα επιμένει ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με την έκρηξη του θορύβου στο «Όλντ Τράφορντ» την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του και σκόραρε.

«Έχω δει υπέροχες ατμόσφαιρες, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια της Αθήνας, στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και εδώ στην Τουρκία. Παίζουμε σε μερικά υπέροχα γήπεδα με κάποιες τρελές ατμόσφαιρες όταν παίζεις εκτός έδρας με τη Γαλατασαράι και τη Φενερμπαχτσέ. Έχω καταφέρει να σκοράρω πολλά γκολ, αλλά ποτέ δεν άκουσα θόρυβο όπως εκείνη την ημέρα. Ίσως δεν θα το κάνω ποτέ. Εκείνη η μέρα στο ντεμπούτο μου ήταν τρελή, ήταν ένας τρελός θόρυβος», τόνισε συγκεκριμένα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα