Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον 0-5: Πεντάρα δίχως γκάζια και... αναρρίχηση Ευρώπης για τους Γλάρους

Ιάσονας Θεριός
brighton_winn_away

bet365

Με χαρακτηριστική άνεση και εμφατική πεντάρα (5-0), η Μπράιτον διέλυσε τη Σέφιλντ των δέκα παικτών εκτός έδρας και επέστρεψε στις νίκες, ανεβαίνοντας στην πρώτη επτάδα της Premier League και αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Έστησε κανονικό πάρτι η εντυπωσιακή Μπράιτον στο «Μπράμαλ Λέιν» και σκόρπισε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με πεντάρα (5-0), δίχως καν να χρειαστεί να... ανάψει στο φουλ τις μηχανές της! Με πέντε τέρματα είχε φιλοδωρήσει την ομάδα του Γουάιλντερ και στο Κύπελλο λίγο καιρό πριν.

Με αυτό το τρίποντο οι Γλάροι έβαλαν από κάτω τους Νιούκαστλ, Γουέστ Χαμ και Τσέλσι και σκαρφάλωσαν στην 7η θέση της Premier League, εξακολουθώντας να παλεύουν για την back to back έξοδο στην Ευρώπη. Σχεδόν καταδικασμένες οι Λεπίδες, παρέμειναν στην τελευταία θέση.

Από πολύ νωρίς στράβωσε το ματς για τους γηπεδούχους, μιας και στο 13ο λεπτό ο Χόλγκεϊτ είδε την απευθείας κόκκινη για «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον Μιτόμα. Στο 20' ο Μπουονανότε άνοιξε από κοντά στο σκορ και τέσσερα λεπτά μετά ο Γουέλμπεκ χαλύβδωσε τις βάσεις νίκης. Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι ήταν σαφώς ανώτερη και στο 75' έκανε το 3-0 με αυτογκόλ του Ρόμπινσον από τη σέντρα του Μιτόμα. Τον επίλογο ανέλαβε ο Αντίνγκρα, που με δύο τέρματα στην επιστροφή από το, θριαμβευτικό για τον ίδιο και την Ακτή Ελεφαντοστού, Copa Africa στο 78' και το 85', διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα