Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ο Φόντεν την κράτησε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή

Ιάσονας Θεριός

bet365

Δεν έθελξε, δεν εντυπωσίασε, όμως η Μάντσεστερ Σίτι χάρη στο γκολ του Φόντεν πήρε το «διπλό» απέναντι στην Μπόρνμουθ (1-0) και εξακολουθεί να αναπνέει στον σβέρκο της πρωτοπόρου Λίβερπουλ.

Αγχώθηκε ξανά, έμεινε και πάλι μακριά από τον γνώριμο... τρομοκρατικό της εαυτό, ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε για ακόμη μια φορά την προσωπικότητα μιας κατά συρροήν πρωταθλήτριας και επέβαλε την ισχύ της στον αγγλικό νότο. Οι Πολίτες, με μπροστάρη για ακόμη μια φορά τον Φιλ Φόντεν, υπέταξαν με 1-0 την Μπόρνμουθ εκτός έδρας και παραμένουν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, μόλις έναν βαθμό μακριά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Στη 14η θέση έπεσε η ομάδα του Ιραόλα.

Οι Σίτιζενς έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 9ο λεπτό, όταν ο Φόντεν με μαγικό άγγιγμα έβγαλε τον Χάαλαντ φάτσα με τον Νέτο. Ο Νορβηγός ωστόσο αστόχησε στο τετ α τετ κι έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από νωρίς. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με το πολύ ωραίο μακρινό σουτ του Κέρκες που ο Έντερσον έδιωξε σε κόρνερ, όμως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά ξανά μέχρι την ανάπαυλα.

Με κατοχή και υπομονή, η ομάδα του Γκουαρδιόλα άρχισε να επιβάλει τον ρυθμό της και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 24', ο Κόβασιτς πέρασε πολύ ωραία στον Χάαλαντ, ο Νέτο είχε απάντηση στο σουτ αλλά ο Φόντεν στην επαναφορά έστειλε ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο εξαιρετικός φέτος Άγγλος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Σίτι, η οποία στο 27' άγγιξε το 2-0 με ωραίο πλασέ του Μπερνάρντο Σίλβα.

Τα Κεράσια έφτασαν κοντά στο γκολ στο 55ο λεπτό, ωστόσο ο Ντίας απέκρουσε το τελείωμα του Σεμένιο από την καρδιά της περιοχής, ενώ στο 67' ο Έντερσον με υπερένταση είπε «όχι» στην κοντινή κεφαλιά του Σολάνκε. Οι Πολίτες προσπάθησαν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους και έχασαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Νέτο στο 75' να σταματά τον Χάαλαντ στο τετ α τετ.

Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε να παίζει με τη φωτιά και στις καθυστερήσεις κόντεψε να... καεί. Η τρομερή κεφαλιά του Ουνάλ ωστόσο πέρασε ελάχιστα άουτ και οι Πολίτες πανηγύρισαν ακόμα ένα τρίποντο στη μάχη για τον τίτλο.

Μπόρνμουθ: Νέτο, Σμιθ, Σενέσι (79’ Φεβρ), Ζαμπάρνι, Κερκέζ (88’ Ουνάλ), Κρίστι (88’ Σινιστέρα), Κουκ, Ταβερνιέ (68’ Ουαταρά), Σολάνκε, Κλάιφερτ (69’ Σκοτ), Σεμένιο

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακέ, Ακάντζι, Ντίας, Στόουνς, Κόβασιτς (84’ Ντε Μπρόινε), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Φόντεν, Νούνεζ (63’ Ντοκού), Χάαλαντ (76’ Άλβαρες)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα