Τσέλσι - Νιούκαστλ 3-2: Λάμψη μετά από καιρό με τριάρα

Νίκος Κικίδης
Τσέλσι

bet365

Αν και αγχώθηκε στο φινάλε η Τσέλσι επέστρεψε στις πειστικές εμφανίσεις και στις νίκες απέναντι στη Νιούκαστλ, την οποία λύγισε με 3-2 και την πλησίασε στον πόντο.

Κυνική μεν, νικήτρια δε. Η Τσέλσι έκανε αυτό που χρειάστηκε απέναντι στη Νιούκαστλ, πέτυχε τρία γκολ με κεφάτο Κόουλ Πάλμερ και παρόλο που αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά πήρε τη νίκη με 3-2 και μείωσε την μεταξύ τους ψαλίδα στον πόντο από την 11η θέση.

Οι Μπλε ευτύχησαν να προηγηθούν πρακτικά στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία, όταν μόλις στο 5΄ο Τζάκσον βρέθηκε στην πορεία της μπάλας από προσπάθεια του Πάλμερ και βρήκε δίχτυα για να ανοίξει το σκορ. Η Νιούκαστλ προσπάθησε να αντιδράσει με τον αγώνα να κυμαίνεται σε καλό ρυθμό και τελικά κατάφερε λίγο πριν από το ημίχρονο, όταν στο 43΄ο Ίσακ έπιασε υπέροχο curler από το ύψος της περιοχής και σημάδεψε τη γωνία του Πέτροβιτς για το 1-1.

Στιγμές αργότερα ο Τζάκσον απάντησε με ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ, όμως στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι βρήκε δίχτυα... νόμιμα. Στο 58΄ο ορεξάτος Πάλμερ αιφνιδίασε τον Ντουμπράφκα με ξαφνικό σουτ για το 2-1, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Στέρλινγκ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία με προσπάθεια που κόντραρε στα σώματα.

Ό,τι ωστόσο δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο ο Άγγλος, το πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο ο Μούντρικ στο 76΄. Μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ο Ουκρανός έσκασε «ποδιά» στον Σαρ προτού ντριμπλάρει και τον αντίπαλο γκολκίπερ για να πετύχει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς.

Το 3-1 χάρισε ηρεμία στην Τσέλσι, η οποία βέβαια... παραχαλάρωσε στο φινάλε και λίγο έλειψε να το πληρώσει όταν στο 90΄ο Μέρφι μείωσε σε 3-2 με φανταστικό σουτ στο παραθυράκι, επαναφέροντας το άγχος μέχρι το τέλος των καθυστερήσεων.

Τσέλσι (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Μάλο Γκούστο, Ντισασί, Τσαλόμπα, Κουκουρέγια, Έντσο Φερνάντες, Καϊσέδο, Στέρλινγκ (71΄Μούντρικ), Πάλμερ, Γκάλαγχερ, Τζάκσον

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Ντουμπράφκα, Λιβραμέντο, Σαρ, Μπότμαν, Μπερν (70΄Κραφθ), Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Γουίλοκ, Αλμιρόν (70΄Άντερσον), Γκόρντον, Ίσακ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα