Premier League: Η Σίτι δεν έχει καταφέρει να νικήσει καμία ομάδα από το Top5

Newsroom
Χάαλαντ

bet365

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπόρεσαν να νικήσουν τη Λίβερπουλ, την Άρσεναλ, την Τότεναμ ή την Άστον Βίλα φέτος στην Premier... και ο Χάαλαντ έχει σκοράρει μόνο ένα γκολ εναντίον τους!

Η Μάντσεστερ Σίτι «κατάπιε» τους μεγάλους αντιπάλους της την περασμένη σεζόν. Έχασε μόνο ένα παιχνίδι από την πρώτη πεντάδα ομάδων της Premier (1-0 από τη Λίβερπουλ), προσθέτοντας στο σακούλι τις 19 από τους 24 βαθμούς. Εντυπωσιακό επίτευγμα απέναντι στην ελίτ της αγγλικής Λίγκας, που δεν κατάφερε να διατηρήσει φέτος.

Το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι η Λίβερπουλ σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ στη δεύτερη θέση του πίνακα είναι η Άρσεναλ. «Είμαστε τρίτοι και δεν είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε το πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο Πεπ μετά την ισοπαλία (0-0) απέναντι στους Gunners, που έφερε τους «Σίτιζενς» στο -3 από την κορυφή.

Μια ισοπαλία που έκανε μεγαλύτερο το... «κακό» για τους Γαλάζιους τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Πεπ δεν έχει κερδίσει ούτε ένα ματς από τα έξι που έχει παίξει με την πρώτη πεντάδα της Premier.

Έχει ισοπαλία και στα δύο παιχνίδια κόντρα στη Λίβερπουλ (1-1). Ισοπαλία με την Άρσεναλ (0-0) στο Etihad και ήττα (1-0) στο Emirates. Η Τότεναμ έφυγε με το 3-3 από το σπίτι των «Πολιτών» και η Άστον Βίλα, την οποία φιλοξενεί αυτή την αγωνιστική, τη νίκησε με (1-0) στο Μπέρμιγχαμ.

Έξι παιχνίδια χωρίς νίκες κόντρα στους κορυφαίους της βαθμολογίας της Premier.

Και αν πάμε στους «Big Six», τότε η Σίτι έχει νικήσει μόνο τη γειτονική της Γιουνάιτεντ (0-3 και 3-1). Επίσης δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την Τσέλσι (4-4 και 1-1) που είναι... ενδέκατη!

Βέβαια η Σίτι γνώρισε μόνο μία ήττα... αλλά δεν γνώρισε νίκη κόντρα στην πεντάδα.

«Οι αριθμοί υπάρχουν, αλλά με εξαίρεση την Άρσεναλ εκτός έδρας, παίξαμε πολύ καλά τα τελευταία παιχνίδια. Νομίζω ότι από τα παιχνίδια που παίξαμε εναντίον των πέντε ή έξι κορυφαίων, το παιχνίδι της Άστον Βίλα ήταν το χειρότερο. Μερικές φορές το σκορ είναι αυτό που είναι αλλά πρέπει να αναλύσω την απόδοση. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα αποτελέσματα της περασμένης σεζόν», εξήγησε ο Γκουαρδιόλα.

Η ξηρασία του Χάαλαντ

Οι «Πολίτες» έμειναν στο μηδέν στα μισά από τα έξι παιχνίδια τους κόντρα στους «τοπ5» (το ίδιο και η Άρσενα,λ όσο και η Βίλα). Και εκτός από τους Gunners στο Etihad, δέχθηκαν γκολ στα άλλα πέντε παιχνίδια. Παράδειγμα «κατάρρευσής» τους είναι ο Χάαλαντ, ο οποίος έχει πετύχει μόνο ένα γκολ (κόντρα στη Λίβερπουλ, στο Etihad τον Νοέμβριο) σε έξι αγώνες εναντίον των ομάδων πεντάδας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα