Νιούκαστλ: Πρωτοπορεί με ειδική φανέλα που θα επιτρέψει σε κωφούς οπαδούς να αισθανθούν την ατμόσφαιρα του γηπέδου!

Νιούκαστλ: Πρωτοπορεί με ειδική φανέλα που θα επιτρέψει σε κωφούς οπαδούς να αισθανθούν την ατμόσφαιρα του γηπέδου!

newcastle_shirt

bet365

Έτοιμη να προχωρήσει σε μια σπουδαία πρωτοβουλία είναι η Νιούκαστλ, η οποία στο παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ θα δώσει για πρώτη φορά την ευκαιρία σε κωφούς οπαδούς της να αισθανθούν τον βρυχηθμό του «St' James' Park».

Φοβερή κίνηση από τη Νιούκαστλ, που αποδεικνύει πως δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στους οπαδούς της. Όπως ανακοίνωσε η αγγλική ομάδα, στο επερχόμενο παιχνίδι απέναντι στην Τότεναμ (13/04) οι παίκτες της θα φορέσουν για πρώτη φορά μια ειδικά διαμορφωμένη φανέλα.

Η συγκεκριμένη εμφάνιση έχει δημιουργηθεί με βάση την απτική τεχνολογία και θα μετατρέπει σε πραγματικό χρόνο τον θόρυβο του - κατά κανόνα καυτού - «St' James' Park» σε αφή σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, επί της ουσίας θα επιτρέπει σε οπαδούς της ομάδας με προβλήματα ακοής να αισθάνονται με τον καλύτερο και πιο «ζωντανό» τρόπο την ατμόσφαιρα του γηπέδου.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Νιούκαστλ ένωσε τις δυνάμεις τόσο με τον χορηγό της φανέλας της, τη σαουδαραβική εταιρεία Sela, όσο και με το RNID, το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο Κωφών της Αγγλίας, έναν οργανισμό που δουλεύει για τους ανθρώπους με προβλήματα ακοής στη χώρα.

Η καμπάνια του club φέρει τον τίτλο «Unsilence the Crowd» ή αλλιώς «"Ασιώπησε" το κοινό». Στο σχετικό πανέμορφο video που δημοσίευσε η ομάδα στα social media πρωταγωνιστούν ο Ράιαν και ο Ντέιβιντ, δύο κολλητοί που συνδέονται μέσω της κοινής τους αγάπης για τη Νιούκαστλ και τα προβλήματα ακοής τους.

«Δεν έχουμε ακούσει ποτέ τα συνθήματα των οπαδών. Απλά παρακολουθούμε το πάθος και την ατμόσφαιρα», λένε οι δύο άνδρες. Όμως χάρη στη νέα ειδική φανέλα των Magpies πλέον θα μπορέσουν να αισθανθούν για πρώτη φορά τον βρυχηθμό του γηπέδου και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα