Γουλβς - Άρσεναλ 0-2: Απόδραση κορυφής από τη φωλιά του λύκου

Νίκος Κικίδης

bet365

Η Άρσεναλ μπορεί να μην έπεισε κόντρα στη Γουλβς, αλλά με γκολ σε κάθε ημίχρονο έβαλε τέλος σε μια καταστροφική εβδομάδα και πήρε τη νίκη με 2-0 που την έστειλε προσωρινά στην κορυφή!

Μέσα σε λίγες μέρες είδε τα θεμέλια της φετινής σεζόν να κλυδωνίζονται! Η ήττα - απαγορευτικό στο «Emirates» από την Άστον Βίλα συνοδεύτηκε από τον αποκλεισμό στο Champions League από τη Μπάγερν, σε μια εφιαλτική εβδομάδα για τους Gunners. Το ματς στο «Μολινό» λοιπόν εμφανίστηκε σαν ένα μεγάλο τεστ για τη συνέχεια και η Άρσεναλ μπορεί να μην... αρίστευσε, αλλά πέρασε από την έδρα της Γουλβς με δυο γκολ στο τέλος των δυο ημιχρόνων για να επιστρέψει προσωρινά στην κορυφή της Premier League.

Ζόρικο το ματς από την αρχή του για τους Gunners που είχαν τον έλεγχο της μπάλας, αλλά έπρεπε να περάσουν 20 λεπτά για να απειλήσουν ουσιαστικά με άστοχο μακρινό πλασέ του Ράις. Κόντρα στη ροή του αγώνα μάλιστα η Γουλβς άγγιξε το προβάδισμα όταν στο 30΄ο Ζοάο Γκόμες έμεινε όρθιος παρά την πίεση, σούταρε από δύσκολη γωνία, αλλά ο Ραγιά με τη βοήθεια του δοκαριού κράτησε το μηδέν!

Η Άρσεναλ προσπάθησε να διατηρήσει έναν καλό ρυθμό μέχρι το τέλους του ημιχρόνου και τελικά δικαιώθηκε λίγα λεπτά πριν από την ανάπαυλα. Ο Ζεσούς κράτησε τη μπάλα ανάμεσα σε δυο αντιπάλους, έστρωσε στον Τροσάρ και ο Βέλγος με τρομερό σουτ σημάδεψε το παραθυράκι της εστίας για το 0-1. Όλα έδειχναν πως το νερό είχε μπει στο αυλάκι, αλλά στο β΄μέρος ο κινητήρας των Gunners... έσβησε.

Αν και δεν απειλούνταν οι Gunners δεν έβγαζαν νεύρο, ούτε φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, τουλάχιστον μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο. Όταν δηλαδή η Γουλβς ανέβηκε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης και νομοτελειακά άφησε κενά στην οπισθοφυλακή, τα οποία και πλήρωσε στο φινάλε. Αρχικά ο Μαρτινέλι προειδοποίησε με σουτ που εξουδετέρωσε ο Σα και τελικά στο 90+5΄ο Όντεγκααρντ νίκησε τον Πορτογάλο από δύσκολη γωνία για το τελικό 2-0 που έστειλε την Άρσεναλ στο +1 από τη Σίτι, αλλά με ματς περισσότερο.

Η βαθμολογία της Premier League

Βαθμολογία Premier League

Γουλβς (Γκάρι Ο΄Νιλ): Σα, Μπουένο, Τότι, Κίλμαν, Μπουένο, Ντόχερτι (75΄Νούρι), Τραορέ, Γκόμες, Ντόιλ, Τσιρέουα (75΄Σαράμπια), Χουάνγκ (51΄Λεμινά)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ραγιά, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ, Ράις, Όντεγκααρντ, Χάβερτς, Σάκα, Τροσάρ (72΄Μαρτινέλι), Γκαμπριέλ Ζεσούς (80΄Παρτέι)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα