Έβερτον - Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0: Εξάποντο σωτηρίας, «βυθίζονται» οι Reds!

Νίκος Κικίδης
Έβερτον

bet365

Δυο μακρινά σουτ αποδείχθηκαν βάλσαμο σωτηρίας για την Έβερτον, η οποία λύγισε με 2-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ και απέκτησε σαφές προβάδισμα στη μάχη παραμονής.

«Ο θάνατος σου, η ζωή μου» λέει το γνωστό ρητό, το οποίο βρήκε απόλυτη εφαρμογή στη «μάχη» σωτηρίας του «Γκούντισον Παρκ» ανάμεσα σε Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ. Εκεί όπου οι ποδοσφαιριστές του Σον Ντάις κατάφεραν να λυγίσουν με 2-0 τους Reds και να ξεφύγουν στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έμειναν οριακά πάνω από την επιφάνεια με το +1 από τη Λούτον.

Τον δρόμο για το... εξάποντο άνοιξε ο Γκέιγ στο 29΄, ο οποίος με όμορφο μακρινό σουτ βρήκε τη γωνία της εστίας και έγραψε το 1-0. Λίγο πριν από το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Γιανγκ μέσα στην περιοχή, ενώ κουβέντα σήκωσε και ένα άτσαλο τάκλιν του ίδιου παίκτη στον Χάτσον Οντόι στο β΄μέρος.

Παρόλα αυτά εκείνη που βρήκε ξανά δίχτυα ήταν η Έβερτον. Στο 76΄ο ΜακΝίλ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι κι από εκεί στα δίχτυα, σφραγίζοντας τη μεγάλη νίκη της ομάδας του.

Τίποτα δεν άλλαξε άλλωστε μέχρι το φινάλε, το οποίο ωστόσο μετρίασε τη χαρά στο «Γκούντισον Παρκ» λόγω του τραυματισμού του Μπέτο στο κεφάλι που αναγκάστηκε να αποχωρήσει με φορείο έπειτα από ενδελεχή εξέταση του ιατρικού επιτελείου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα