Φούλαμ - Λίβερπουλ 1-3: Τριάρα... αντίδρασης και «σφυγμός» στην κούρσα του τίτλου

Ιάσονας Θεριός

bet365

Μετά τα απανωτά... χαστούκια, η Λίβερπουλ συνήλθε στο Λονδίνο και υπέταξε τη Φούλαμ, παίρνοντας το πολύτιμο «διπλό» (3-1) που την κράτησε ζωντανή στη «μάχη» για την κατάκτηση της Premier League.

Μετά την εντός έδρας «τρικλοποδιά» από την Κρίσταλ Πάλας, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Αταλάντα, ο Γιούργκεν Κλοπ φρόντισε να υπογραμμίσει την ανάγκη αντίδρασης από την ομάδα του και οι παίκτες του δεν τον απογοήτευσαν. Μπορεί να μην ήταν ισοπεδωτικοί, ωστόσο οι Ρεντς έκαναν τη δουλειά στο Λονδίνο, υπέταξαν τη Φούλαμ με 3-1 και αρνήθηκαν να παραδώσουν τα «όπλα» στη «μάχη» για τον τίτλο, συγκατοικώντας πλέον, έστω και προσωρινά, στην κορυφή με την Άρσεναλ, στο +1 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλά στο παιχνίδι και λίγο έλειψαν να ανοίξουν το σκορ με το... καλησπέρα, όταν στο 3' η κεφαλιά του Ντίας μετά τη σέντρα του Άρνολντ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στη συνέχεια πάντως δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την ορμή τους και δυσκολεύονταν να απειλήσουν. Στο 22' ωστόσο έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Άρνολντ έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Ντίας, αυτός γύρισε την μπάλα από τα δεξιά αλλά ο Ζότα από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση όπως θα έπρεπε.

Εν τέλει, η Λίβερπουλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ χάρη στην ποιότητα του Αλεξάντερ-Άρνολντ. Στο 32' ο Άγγλος μπακ «ζωγράφισε» με απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ και έδωσε το προβάδισμα στους Ρεντς. Μετά από αυτό ωστόσο, η Φούλαμ απελευθερώθηκε από τον παθητικό της ρόλο, έψαξε την ισοφάριση και δικαιώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Λονδρέζοι εκμεταλλευτήκαν την αδράνεια στην «κόκκινη» άμυνα και ο Καστάνιε πλάσαρε από την καρδιά της περιοχής για το 1-1.

Από νωρίς στην επανάληψη βέβαια, η Λίβερπουλ φρόντισε να πατήσει το γκάζι και να γλιτώσει τα οποιαδήποτε... καρδιοχτύπια. Στο 51' προειδοποίησε με το άστοχο πλασέ του Έλιοτ από καλή θέση και δύο λεπτά μετά ανέκτησε το προβάδισμά της. Οι Ρεντς κέρδισαν την μπάλα ψηλά και ο Χράφερνμπερχ εκτέλεσε εξαιρετικά λίγο έξω από την περιοχή για το 2-1.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η ομάδα του Κλοπ διατήρησε τον έλεγχο, δεν επέτρεψε στη Φούλαμ να την απειλήσει και δεν αμέλησε να κλειδώσει το ματς. Αφού - όπως συνηθίζει - σπατάλησε ορισμένες καλές ευκαιρίες, στο 72' απέκτησε αέρα δύο τερμάτων. Ο Ζότα ξεχύθηκε στον κενό χώρο μετά την πάσα του Χάκπο και με διαγώνιο σουτ από τα αριστερά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Φούλαμ: Λένο, Τοσίν, Μπάσεϊ, Ρόμπινσον, Καστάνιε, Λούκιτς, Ντε Κόρντοβα-Ριντ(70’ Γουίλσον), Παλίνια(71’ Κέρνεϊ), Ιγουόμπι (85’ Τραορέ), Περέιρα, Μουνίζ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (80’ Γκόμεζ), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Έντο, Χράφενμπερχ(74’ Μακ Άλιστερ), Έλιοτ, Χάκπο (87’ Σόμποσλαϊ), Ντίας (75’ Σαλάχ), Ζότα (74’ Νούνιες)

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα