Έμερι: «Παίζουμε με τον Ολυμπιακό, μια ομάδα έμπειρη στην Ευρώπη, θα είναι καλό τεστ για μας»

Newsroom
Έμερι

bet365

Ο Ουνάι Έμερι στοχεύει να κερδίσει για την Άστον Βίλα ένα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν και περιγράφει ως «ένα πολύ καλό τεστ» για την ομάδα του την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Conference League.

Η Άστον Βίλα αντιμετωπίζει την Τσέλσι το Σάββατο (27/04, 22:00) και πηγαίνει στον αγώνα με σαφή επιδίωξη, την πρόκριση στο Champions League της επόμενης σεζόν. Παράλληλα έχει μια ευκαιρία για διάκριση στον ημιτελικό του Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό και απολαμβάνει την σταθερότητα που της προσφέρει η ανανέωση του συμβολαίου του Ουνάι Έμερι. Ενόψει της αναμέτρησης με την Τσέλσι, ο Έμερι μίλησε για τη φιλοδοξία του να πάει τον σύλλογο ακόμα πιο μακριά...

Ο Ισπανός τεχνικός έβαλε την υπογραφή του στην επέκταση του συμβολαίου του ως το 2027 -θυμίζουμε ήρθε στη Βίλα το 2022- και έχει κάνει με τους Villans σπουδαία σεζόν, με τον σύλλογο να βρίσκεται στα ημιτελικά του Conference και αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση της Premier League!

«Μου αρέσει εδώ», είπε. «Όταν έφτασα υπέγραψα για τρεισήμισι χρόνια και η ρήτρα, σε περίπτωση που ο σύλλογος ήταν ευχαριστημένος, θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί για έναν ακόμη χρόνο. Είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω εμπιστοσύνη σε μένα. Μου έδειξαν αυτοπεποίθηση και μου έδωσαν παράταση. Και φυσικά, συμφώνησα και νομίζω ότι η συνέπεια είναι τώρα τρία χρόνια μπροστά να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να έχουμε κίνητρο. Πιστεύω είναι ότι έχουμε κίνητρο και είμαστε ενθουσιασμένοι για το πόσα μπορούμε να κάνουμε».

Εν όψει της αναμέτρησης με την Τσέλσι, η Βίλα είναι έξι βαθμούς μπροστά από την Τότεναμ, αν και έχει παίξει δύο ματς παραπάνω. Τουλάχιστον, η πρόκριση του Europa League είναι πλέον σίγουρη μέσω του πρωταθλήματος για τους Villans και η σεζόν τους θα μπορούσε να τελειώσει με ένα πρώτο τρόπαιο από το 1996, εάν κερδίσουν το Europa Conference League.

«Όταν έφτασα για πρώτη φορά εδώ το πρώτο μου μήνυμα ήταν ότι ήθελα να διεκδικήσω ένα τρόπαιο», εξηγεί «Πρώτον, ένα τρόπαιο μέσω της Premier League. Φυσικά, η κατάκτηση της Premier League είναι αρκετά δύσκολη, αλλά φυσικά είναι ένα όνειρο. Έπειτα είναι ένα Carabao ή FA Cup, φυσικά πολύ δύσκολο, αλλά ένας άλλος τρόπος για ένα τρόπαιο. Και φυσικά η Ευρώπη. Πρώτον, η Ευρώπη είναι πάντα ξεχωριστή. Για μένα, είναι πραγματικά εκπληκτικό να παίζεις στην Ευρώπη γιατί είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ένα τρόπαιο και επειδή όταν είσαι στην Ευρώπη, έχεις περισσότερες ευκαιρίες να συνεχίσεις να προσθέτεις αγώνες και να προσπαθείς να χτίσεις την ομάδα με τους παίκτες. Όταν έφτασα εδώ, το πρώτο βήμα που κάναμε πέρυσι ήταν να μπούμε στο Conference League. Αυτή την εβδομάδα επιβεβαιώσαμε ότι θα παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Τώρα, έχουμε την πρόκληση να φτάσουμε στο Champions League]».

Η Βίλα θέλει νίκη επί της Τσέλσι, εν όψει του πρώτου αγώνα των ημιτελικών της Conference League εντός έδρας με τον Ολυμπιακό. Παρά τη μεγάλη λίστα των αγώνων, ο Έμερι δεν ενοχλείται και πιστεύει ότι η εμπειρία θα βοηθήσει τους παίκτες του. Θα προσπαθήσει επίσης να προσθέσει στο δικό του λαμπερό ρεκόρ στη νεότερη διοργάνωση της UEFA, έχοντας κερδίσει το Europa League τέσσερις φορές στην καριέρα του μέχρι σήμερα.

«Θέλω να παίξω πολλούς αγώνες γιατί πιστεύω ότι οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο, έχουν τις συνήθειες να παίζουν πολλούς αγώνες και έχουν αυτοπεποίθηση, με τις εμπειρίες τους να παίζουν και να είναι επιτυχημένοι», λέει. Και φυσικά, έχουμε αυτές τις εμπειρίες με τους παίκτες. «Για ορισμένους παίκτες είναι η πρώτη φορά που παίζουν στην Ευρώπη, αλλά νομίζω ότι για αυτούς είναι πολύ καλή εμπειρία και μετά μπορούμε να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες μας για να γίνουμε καλύτεροι και να είμαστε πιο απαιτητικό. Η Ευρώπη είναι πάντα ευπρόσδεκτη για εμάς. Για μένα, παίζω στην Ευρώπη 16 συνεχόμενα χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος. Φυσικά, είναι περισσότερη δουλειά, περισσότεροι αγώνες, μεγαλύτερος κίνδυνος τραυματισμών για τους παίκτες σου, αλλά είναι εκπληκτικό να γνωρίζεις άλλες χώρες και την ποδοσφαιρική κουλτούρα και να αντιμετωπίζεις άλλες ομάδες σε άλλες χώρες. Τώρα είμαστε στους ημιτελικούς στο Conference αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό, μια έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη στο Champions League, στο Europa League και τώρα στο Conference. Νομίζω είναι ένα πολύ καλό τεστ για μας».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα