Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 2-2: Νέα γκέλα για τους Reds, «σβήνουν» τα όνειρα τίτλου

bet365

Η Λίβερπουλ μετά την ήττα στο ντέρμπι με την Έβερτον έμεινε στην ισοπαλία με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, με σκορ 2-2 και έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος στην «κούρσα» του τίτλου.

Η Λίβερπουλ «πέταξε» ακόμα δυο βαθμούς στη μάχη της για την κατάκτηση της Premier League στην τελευταία σεζόν του Γιούργκεν Κλοπ. Μετά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον οι Reds αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο με 2-2 και έφτασαν τους 75 βαθμούς, στο -1 από την 3η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει δυο ματς λιγότερα και στο -2 από την Άρσεναλ που έχει ένα ματς λιγότερο. Σε κακό φεγγάρι οι φιλοξενούμενοι, καθώς στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές οι φιλοξενούμενοι έχουν μια νίκη, δυο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Κατοχή χωρίς ουσία η Λίβερπουλ, άνοιξε το σκορ ο Μπόουεν

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, αφού ναι μεν ήταν εξ' αρχής εκείνη που είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δυσκολευόταν αρκετά να φτάσει σε καλές τελικές. Όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή της και σιγά σιγά άρχισε να βγάζει και τις πρώτες της επικίνδυνες ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Ντίας στο 40ο λεπτό.

Η Γουέστ Χαμ είχε αφήσει την μπάλα στην Λίβερπουλ και το μόνο που έκανε για να την εμποδίσει να φτάνει με ευκολία μέχρι την περιοχή ήταν να ασκεί μία πίεση στο μπλοκ της άμυνας των Reds προκειμένου να πετύχει κάποιο κλέψιμο κοντά στην περιοχή τους και να δημιουργήσει έτσι τελικές. Αν αυτό δεν πετύχαινε, τότε οι παίκτες επέστρεφαν πίσω από το κέντρο για να αμυνθούν.

Αυτό απέδωσε εν τέλει αφού τα Σφυριά έκαναν δύο τέτοια κλεψίματα ψηλά που κατέληξαν σε τελικές. Εκφραστής και στις δύο ήταν ο Μπόουεν. Μάλιστα από το κόρνερ που κέρδισε στην δεύτερη με την απόκρουση του Άλισον, ήρθε το γκολ της Γουέστ Χαμ στο φινάλε του ημίχρονου. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ, ο Κούντους έκανε την σέντρα και ο Μπόουεν με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Άλισον για το 1-0.

Προσωρινή ανατροπή της Λίβερπουλ, «μαχαιριά» του Αντόνιο

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 48' έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ρόμπερτσον βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής της Γουέστ Χαμ, μετά από μπαλιά του Ντίας, έπιασε το σουτ στην κίνηση και νίκησε τον Αρεολά για το 1-1. Οι Reds πίεσαν και για δεύτερο γκολ, στο 51' με δυο τελικές του Χράφενμπερχ και του Αλεξάντερ Άρνολντ, ενώ στο 55' ο Ογκμνπόνα έβαλε την κόντρα στο σουτ του Χάκπο.

Στο 64' ο Χράφενμπερχ δοκίμασε το πόδι του και ο Αρεολά έβγαλε με τα ακροδάχτυλα. Ένα λεπτό αργότερα ο Χάκπο σούταρε, η μπάλα κόντραρε κόντραρε σε τέσσερις παίκτες της Γουέστ Χαμ και κατέληξε στα δίχτυα με το τέρμα να χρεώνεται ως αυτογκόλ του Αρεολά. Η Λίβερπουλ είχε ευκαιρία και για τρίτο γκολ, στο 69', όταν ο Ντίας βγήκε απέναντι στον Αρεολά, αλλά ο Γάλλος κίπερ απέκρουσε με τα πόδια.

Οι Reds συνέχιζαν να πιέζουν χωρίς αποτέλεσμα και κόντρα στη ροή του ματς η Γουέστ Χαμ ισοφάρισε. Στο 77' ο Μπόουεν έβγαλε τη σέντρα και ο Αντόνιο με κεφαλιά έκανε το 2-2.

Η Λίβερπουλ είχε τρεις ευκαιρίες για να ανακτήσει το προβάδισμα, όμως δεν κατάφερε να γλιτώσει την γκέλα. Στο 84' ο Τσούφαλ πρόλαβε τον Νούνιες που ήταν μόνος του με το τέρμα μετά το γύρισμα του Σαλάχ, δυο λεπτά αργότερα, στο 86', ο Έμερσον έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την μπάλα έπειτα από κεφαλιά του Χάκπο και στο 89' ο Έλιοτ με σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Ζουμά, Κουφάλ, Ογκμπόνα, Έμερσον, Πακετά, Κούντους, Άλβαρες, Μπόουεν, Σούτσεκ (74' Γουόρντ-Πράους), Αντόνιο

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (79' Γκόμες), Κουάνσα (90'+1' Σομποσλάι), Έντο (79' Νούνιες), Μακ Άλιστερ, Χράβενμπερχ, Λουίς Ντίας (79' Σαλάχ), Χάκπο, Έλιοτ

Βαθμολογία Premier League:

pl-table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα