Άστον Βίλα - Τσέλσι 2-2: Οι Μπλε της έκοψαν τη φόρα πριν από τον Ολυμπιακό

Νίκος Κικίδης

bet365

Ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος της Άστον Βίλα... χάθηκε στην παλίρροια της Τσέλσι στο β΄μέρος που επέστρεψε από το 2-0 για να πάρει τον βαθμό (2-2). Αποχώρησαν τραυματίες οι Τίλεμανς - Μαρτίνες!

Πρώτο μέρος - όνειρο, δεύτερο... εφιάλτης! Η εξαιρετική Άστον Βίλα των πρώτων 45 λεπτών δεν εμφανίστηκε στο δεύτερο απέναντι στην Τσέλσι, η οποία επέστρεψε από το 2-0 και φλέρταρε με το τρίποντο! Με το VAR ωστόσο να ακυρώνει το buzzer-beater των Μπλε στο 90+6΄οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο που τους έδωσε τον βαθμό (2-2). Τέλος στο σερί νικών για τους Villans πριν από τον Ολυμπιακό, αποχώρησαν τραυματίες οι Τίλεμανς - Μαρτίνες στο πρώτο μέρος μόλις μερικές μέρες πριν από το ταξίδι των ερυθρόλευκων στην Αγγλία για την πρώτη «μάχη» των ημιτελικών του Conference League (2/5).

O πρώτος... κρότος πάντως δεν άργησε να καταφτάσει για να ζεστάνει το κοινό του «Villa Park». Μόλις στο 4΄κι έπειτα από υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας, ο ΜακΓκιν βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, έκανε κακό τελείωμα, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον άτυχο Κουκουρέγια που χρεώθηκε με αυτογκόλ για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με άστοχο σουτ του Ντιν, προτού οι Μπλε συνέλθουν κι αρχίσουν να ανακτούν τα ποσοστά κατοχής.

Στο 16΄μάλιστα το VAR τους στέρησε τη χαρά της ισοφάρισης για οφσάιντ του σκόρερ Τζάκσον, ο οποίος άγγιξε ξανά το γκολ στο 34΄ με σκαστή κεφαλιά που σταμάτησε στο δοκάρι! Κι αφού το 1-1 δεν έγινε ποτέ, οι Villans κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους πριν από το ημίχρονο. Αρχικά ο Ουότκινς προειδοποίησε για το 2-0 με σουτ που εξουδετέρωσε ο Πέτροβιτς (38΄), ο οποίος ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα τέσσερα λεπτά αργότερα στο εξαιρετικό πλασέ του Ρότζερς που έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στην κλειστή γωνία του Σέρβου γκολκίπερ.

Όλα τούμπα στο δεύτερο με πρωταγωνιστή το... VAR

Η καλή εικόνα της Άστον Βίλα πάντως έμεινε στα... αποδυτήρια, μιας και το δεύτερο μέρος ανήκε πλήρως στην Τσέλσι. Με τα ποσοστά κατοχής να αγγίζουν το 80% οι Μπλε δεν άφηναν τους γηπεδούχους να πάρουν ανάσα και τελικά δικαιώθηκαν στο 62΄. Έπειτα από κλέψιμο ψηλά ο Μαντουέκε βρέθηκε απέναντι από τον Όλσεν - που αντικατέστησε τον Μαρτίνες στο 46΄- και πλάσαρε άψογα για να μειώσει σε 2-1. Η Τσέλσι μύρισε... αίμα κι αφού ο Πέτροβιτς τη γλίτωσε από το πλασέ του Μπέιλι (73΄), τελικά βρήκε το 2-2 με έμπνευση του Γκάλαγκερ.

Στο 81΄ο Άγγλος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με τρομερό φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε το παραθυράκι της εστίας για το 2-2. Οι φιλοξενούμενοι είχαν φέρει ξανά σε ισορροπία το ματς, πάλεψαν για την ανατροπή και την άγγιξαν σε δυο περιπτώσεις. Αρχικά στο 90+4΄ο Όλσεν νίκησε τον Πάλμερ στο τετ-α-τετ, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Σουηδός έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από κεφαλιά του Ντισασί στο δοκάρι.

Οι παίκτες του Ποτσετίνο πανηγύρισαν, αλλά το VAR εντόπισε φάουλ (;) του Μπαντιασίλ εις βάρος του Ντιέγκο Κάρλος στην αρχή της φάσης και το γκολ ακυρώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του διαιτητή. Μια άστοχη κεφαλιά του Ντουράν ήταν η τελευταία ευκαιρία της Άστον Βίλα για να επανορθώσει για την κατάρρευση του β΄μέρους, αλλά ακόμα και με το 2-2 παρέμεινε σε τροχιά Champions League από την τέταρτη θέση.

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες (46΄Όλσεν), Κας, Κόνσα, Πάου Τόρες, Ντιν, Ντάγκλας Λουίζ (75΄Ιρεγκμπουνάμ), Τίλεμανς (27΄Ντιαμπί), Ρότζερς, Μπέιλι (75΄Ντιέγκο Κάρλος), ΜακΓκίν, Ουότκινς

Τσέλσι (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Τσαλόμπα, Τιάγκο Σίλβα (90΄Ντισασί), Μπαντιασίλ, Κουκουρέγια, Καϊσέδο, Γκάλαγκερ, Μαντουέκε, Πάλμερ, Μούντρικ (90΄Κάσαντεϊ), Τζάκσον

Η βαθμολογία της Premier League

Βαθμολογία Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα