Λίβερπουλ - Τότεναμ 4-2: «Ξεμπούκωμα» για παρηγοριά και... δώρο τετράδας στην Άστον Βίλα

bet365

Η Τότεναμ αντέδρασε αργά στο... ποδοπάτημα της Λίβερπουλ, η οποία για 70 λεπτά θύμισε τον καλό της εαυτό και με τεσσάρα (4-2) έδωσε στην Άστον Βίλα επιπλέον αέρα για έξοδο στο Champions League.

Έπαιξε για 70 υπερηχητικά λεπτά σαν… Λίβερπουλ του Κλοπ και αυτά της ήταν αρκετά για να διαλύσει την Τότεναμ μέσα στο «Άνφιλντ». Η ομάδα του Ποστέκογλου… ξύπνησε αργά και εν τέλει παραδόθηκε (με την τέταρτη διαδοχική της ήττα) στην – εξαιρετική μετά από καιρό – Λίβερπουλ που χαμογέλασε ξανά και ψαλίδισε τα όνειρα των Σπερς για τετράδα. Έτσι, οι Λονδρέζοι έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την ήττα της Άστον Βίλα, με την ευρωπαϊκή αντίπαλο του Ολυμπιακού να παραμένει το φαβορί για την έξοδο στο επόμενο Champions League.

Από πολύ νωρίς, οι φιλοξενούμενοι παρασύρθηκαν από τον ρυθμό της Λίβερπουλ. Οι Ρεντς προειδοποίησαν με το δοκάρι του Σαλάχ στο 8’ και τη διπλή ευκαιρία με τον Αιγύπτιο και τον Έλιοτ ένα λεπτό μετά και στη συνέχεια δικαιώθηκαν. Στο 16’ ο Χάκπο έβγαλε φοβερή σέντρα από τα αριστερά και ο Σαλάχ με καρφωτή κεφαλιά αυτή τη φορά νίκησε τον Βικάριο για να κάνει το 1-0. Η Λίβερπουλ συνέχισε να παίζει με ένταση και δίψα, βρίσκοντας διαδοχικές ευκαιρίες, με τον Βικάριο να κρατά την Τότεναμ. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να συμβαίνει για πολύ. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Ιταλός πορτιέρε είπε «όχι» στο πλασέ του Σαλάχ και ο Ρόμπερτσον στην επαναφορά διπλασίασε από κοντά τα τέρματα της ομάδας του.

Με το πόδι… κολλημένο στο γκάζι μπήκαν και στο δεύτερο μέρος οι Ρεντς που έκαναν το 3-0 νωρίς και τελείωσαν το ματς με συνοπτικές διαδικασίες. Στο 50’ ο Χάκπο έπιασε φοβερή κεφαλιά από την πανέμορφη σέντρα του Έλιοτ και «καθάρισε» για τους Ρεντς. Εννέα λεπτά μετά, ο Έλιοτ από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με απίθανο κεραυνό λίγο έξω από την περιοχή κάρφωσε την μπάλα στο παραθυράκι του Βικάριο για το 4-0.

Στη συνέχεια βέβαια, οι Ρεντς έσβησαν… υπερβολικά τις μηχανές τους και λίγο έλειψαν να το πληρώσουν. Στο 72’ ο Ριτσάρλισον μείωσε από κοντά σε 4-1 και πέντε λεπτά μετά ο Σον «χτύπησε» για το 4-2 από ασίστ του Βραζιλιάνου. Το παιχνίδι είχε πια ανοίξει, αμφότερες οι ομάδες σπατάλησαν καλές στιγμές στα τελευταία λεπτά, όμως η μοίρα της αναμέτρησης είχε ήδη οριστεί.

Λίβερπουλ: Άλισον, Έντο (64’ Μπάιτσετιτς), Φαν Ντάικ, Κουάνσα, Άρνολντ, Μακ Άλιστερ (75’ Χράφενμπεργκ), Έλιοτ (83’ Σόμποσλαϊ), Ρόμπερτσον (64’ Γκόμεζ), Ντίας (75’ Νούνιες), Σαλάχ, Χάκπο

Τότεναμ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Έμερσον (61’ Ριτσάρλισον), Φαν ντε Φεν, Μπεντανκούρ (61’ Σκιπ), Σαρ (75 Λο Σέλσο), Μπισούμα, Κουλουσέβσκι (61’ Μάντισον), Σον, Τζόνσον

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα