Λίβερπουλ: Καλύτερη από τους «Invincibles» της Άρσεναλ! (vid)

Gazzetta team
Λίβερπουλ: Καλύτερη από τους «Invincibles» της Άρσεναλ! (vid)

bet365

Η «τρελή» έως τώρα πορεία της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ έχει αναπόφευκτα φέρει στο μυαλό την σεζόν 2003/04 όταν οι Κανονιέρηδες πήραν αήττητοι το πρωτάθλημα, οι οποίοι μέχρι και την αλλαγή της χρονιάς ήταν καλύτεροι σε μόλις δυο στατιστικά από τους φετινούς «reds»...

Τσάμπιονσιπ Αγγλίας με αμέτρητες αγορές στη Vistabet.gr. (21+)

Να το πιάσεις από τις 18 νίκες σε 19 παιχνίδια, ή από την μόλις μια ισοπαλία κι αυτή στο Old Trafford στο αιώνιο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Από όποια σκοπιά και αν θέλει να το δει κανείς, η πορεία που διαγράφει φέτος πάνω στις ράγες της Premier League το «τρένο» του Γιούργεκν Κλοπ δείχνει να έχει μονο έναν προορισμό, τον τίτλο τον Μάιο.

Η αήττητη έως τώρα πορεία της Λίβερπουλ, αναπόφευκτα φέρνει στο μυαλό την σύγκριση με την απίστευτη Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ της σεζόν 2003/04, που κατέκτησε το πρωτάθλημα δίχως να χάσει παιχνίδι!

Οι προ 16ετίας Κανονιέρηδες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και, οι φετινοί «merseysiders» δείχνουν να έχουν βάλει ως στόχο, όχι μόνο να πιάσουν αυτό το ρεκόρ, αλλά και να το ξεπεράσουν.

Και μέχρι στιγμής, τα καταφέρνουν...

Συγκεκριμένα, ανατρέξαμε στη βαθμολογία της Premier League την 20η αγωνιστική, στην οποία είναι και η παρούσα εξέλιξη της διοργάνωσης και οι αριθμοί είναι υπέρ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Λίβερπουλ έχει δώσει 19 παιχνίδια σε αυτό το πέρασμα των 20 αγωνιστικών εβδομάδων καθώς, λόγω των υποχρεώσεων του Μουντιάλ Συλλόγων το παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ αναβλήθηκε και ορίστηκε για τις 29 Ιανουαρίου.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά:

ΟμάδεςΆρσεναλ 2003/04Λίβερπουλ 2019/20
Βαθμολογία (20η αγων.)46 (2η με 3 βαθμούς πίσω από Μαν. Γιουνάιτεντ)55 (1η στο +13 από την Λέστερ και με αγώνα λιγότερο)
Διαφορά τερμάτων(36Υ - 13Κ) +23(47Υ - 14Κ) +33
Αποτελέσματα13 νίκες - 7 ισοπαλίες18 νίκες - 1 ισοπαλία
Clean Sheets8 (δύο εξ αυτών 0-0)6 (όλα νίκες)
Κατάληξη1η με 90β. 26 νίκες και 12 ισοπαλίες?

Τα μόνα σημεία στα οποία η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ήταν πιο... πάνω από την φετινή Λίβερπουλ είναι στο επίπεδο διατήρησης της εστίας χωρίς τέρματα. Ο Λέμαν είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 8 παιχνίδια, ενώ οι Άντριαν - Άλισον το έχουν καταφέρει για έξι.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι όλα τα ματς που οι «κόκκινοι» δεν δέχθηκαν τέρμα τα κέρδισαν, σε αντίθεση με τους «gunners» που μέσα σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια είχαν και δύο λευκές ισοπαλίες.

Στο δεύτερο, βρίσκεται η καλύτερη άμυνα των Λονδρέζων, καθώς σε 20 αναμετρήσεις είχαν δεχθεί 13 γκολ, ενώ η εστία της Λίβερπουλ έχει παραβιαστεί 14 φορές σε 19.

Παρόλο που η Άρσεναλ στο κλείσιμο του 2003 βρισκόταν 3 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ, τελικά κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα αήττητη με 90 βαθμούς.

Φέτος οι Πρωταθλητές Κόσμου είναι πρώτοι στο τέλος του 2019 με +13 από την δεύτερη Λέστερ, έχουν τη μεγαλύτερη διαφορά χειμώνα από καταβολής Premier League, ενώ, αν συνεχίσουν έτσι, το φράγμα των 90 βαθμών είναι βέβαιο πως θα ξεπεραστεί.

Για το τέλος, αφήσαμε τις δύο πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ενδεκάδες των Αρσέν Βενγκέρ και Γιούργκεν Κλοπ, γιατί οι αριθμοί δεν λένε τίποτα από μόνοι τους, όταν δεν τους επιτυγχάνουν οι άνθρωποι.

Ενδεκάδες

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ, 4-4-1-1): Λέμαν, Λόρεν, Κάμπελ, Τουρέ, Κόουλ, Βιεϊρά, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λιούνμπεργκ, Πιρές, Μπέργκαμπ, Ανρί.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ, 4-3-3): Άλισον, Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

* Οι συνθέσεις είναι βάσει των περισσότερων αριθμών συμμετοχής παίκτη ανά θέση.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές των «Invincibles»:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα