Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-0: Pasillo και... μαστίγιο (vid)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-0: Pasillo και... μαστίγιο (vid)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι αρχικά τίμησε τους πρωταθλητές και έπειτα τους διέλυσε με 4-0, σε ένα ματς που η Λίβερπουλ δεν έπαιξε ποτέ και το κοντέρ θα μπορούσε να γράψει περισσότερα.

Πανηγύρισαν, μέθυσαν για το τέλος των 30 χρόνων αναμονής. Κατέκτησαν τον τίτλο και την αμέσως επόμενη αγωνιστική ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες του είχαν να παίξουν στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου τους την τελευταία διετία. Μόνο που αυτή τη φορά στο “Ετιχαντ” υπήρχε μία ομάδα που είχε όρεξη. Η Λίβερπουλ έμοιαζε να βρίσκεται ήδη σε διακοπές, ενώ η Σίτι έκανε παιχνιδάρα και έβγαζε απίθανους συνδυασμούς. Το κίνητρο της 2ης να αποδείξει ότι έστω και για λίγο είναι καλύτερη ομάδα, απέδωσε και το κοντέρ στο φινάλε σταμάτησε στο πάρα πολύ βαρύ 4-0. Αντί για περισσότερα...

Αν και οι αμφότερες μπήκαν με την ίδια διάθεση και η Λίβερπουλ έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, με τον Εντερσον (4') να βγάζει τη διπλή ευκαιρία των Σαλάχ, Φιρμίνο, οι γηπεδούχοι ήταν πραγματικά εκπληκτικοί και έβγαζαν εξαιρετικές συνεργασίες. Ωστόσο και πάλι ο Σαλάχ ήταν που σημάδεψε το δοκάρι (19') και μετά ξεκίνησε το πανηγύρι τον Γαλάζιων. Η αρχή έγινε με το πέναλτι του Ντε Μπρόινε (ανατροπή Γκόμεζ σε Στέρλινγκ).

Σταδιακά η Σίτι έκανε ό,τι ήθελε και οι Reds απλά παρακολουθούσαν τους αντιπάλους τους να βγάζουν σούπερ συνδυασμούς. Σε μία τέτοια τέλεια επίθεση (35') ο Στέρλινγκ έκανε τέλειο κοντρόλ, άδειασμα και το τελείωσε με τσίμπημα πάνω από τον Αλισον.


Και στο 45' κρύφτηκε το τόπι. Φόντεν και Ντε Μπρόινε έπαιξαν το 1-2 και ο νεαρός Αγγλος το τελείωσε ιδανικά, για να γίνει ο νεότερος στην ιστορία της ομάδας του με γκολ και ασίστ στο ίδιο παιχνίδι. Το ημίχρονο βρήκε τη Λίβερπουλ να έχει δεχτεί τρία γκολ για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2015 και το τελευταίο ματς του Στίβεν Τζέραρντ (6-1 από τη Στόουκ)


Στην επανάληψη το μοτίβο ήταν ακριβώς το ίδιο, με τους Στέρλινγκ (έξυσε το δοκάρι), Φόντεν (το έβγαλε στη γραμμή ο Φαν Ντάικ) να απειλούν και τους Κόκκινους να μην ξέρουν τι συμβαίνει.

Για ακόμα μία φορά στο ματς χάθηκε η μπάλα και ο Στέρλινγκ πλάσαρε εύστοχα. Η μπάλα μπήκε στα δίχτυα από τον Τσάμπερλεϊν και το χρεώθηκε αυτογκόλ (66'). Μέχρι το φινάλε οι Πολίτες κατέβασαν ρυθμό, οι Reds δεν ανέβασαν ποτέ ταχύτητα και το σκορ δεν άλλαξε. Ας όψεται βέβαια το κατά λάθος χέρι του πεσμένου Φόντεν που ακύρωσε το 5-0 του Μαχρέζ στις καθυστερήσεις...

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ (73' Ζοάο Κανσέλο), Γκαρθία, Λαπόρτ (79' Οταμέντι), Μεντί, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Στέρλινγκ (79' Μπερνάρντο Σίλβα), Γκάμπριελ Ζέσους (58' Μαχρέζ)

Λίβερπουλ (Γιούργκν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ (46' Τσάμπρλεϊν), Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ (60' Γουίλιαμς), Βαϊνάλντουμ (62' Κεϊτά), Χέντερσον, Φαμπίνιο, Σαλάχ, Μανέ (85' Μιναμίνο), Φιρμίνο (62' Οριγκί).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα