Μπράιτον-Λίβερπουλ 1-1: Την... ξέραναν στο 93' οι «γλάροι»

Κώστας Τόπας
Μπράιτον-Λίβερπουλ 1-1: Την... ξέραναν στο 93' οι «γλάροι»

bet365

Μπράιτον και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 σε ένα ματς που τα είχε όλα αλλά νικήτρια καμιά ομάδα! Οι «Reds» προηγήθηκαν στο σκορ με τον «καυτό» Ζότα, ωστόσο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ισοφαρίστηκαν από τους «γλάρους» χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκρος.

Η Λίβερπουλ μπήκε αποφασισμένη στο ματς να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Φαμπίνιο με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε για τον Σαλάχ, ο οποίος ξέφυγε από τον Ντανκ, έκανε και το σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Οσο κυλούσαν τα λεπτά η Μπράιτον έβρισκε ρυθμό και στο 10’ o Μοπέ με ωραία πάσα έδωσε στον Κόνολι, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Άλισον, αλλά δεν ευστόχησε, καθώς, η μπάλα μετά από το πλασέ του κατέληξε άουτ.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Μπράιτον είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς για να ανοίξει το σκορ. Ο άπειρος Ουίλιαμς ανέτρεψε τον Κόνολι στην μεγάλη περιοχή και ο Ατγουελ έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μοπέ ήταν αυτός οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς αστόχησε από τα εννέα μέτρα.

​Η Λίβερπουλ σκόραρε στο 39’ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ωστόσο το γκολ του Αιγύπτιου δεν μέτρησε. Ο Φιρμίνο είδε τον συμπαίκτη του ο οποίος έκανε την κίνηση στην πλάτη της άμυνας, του έκανε την πάσα και ο Αιγύπτιος πλάσαρε τον Ράιαν, ωστόσο μετά από χρήση VAR διαπιστώθηκε πως ο Σαλάχ ήταν σε αντικανονική θέση.

Ετσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι και την λήξη του πρώτου ημίχρονου με τις δύο ομάδες να χάνουν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν στο ματς. Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου η Λίβερπουλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, όπως ακριβώς στο πρώτο μέρος. Φουριόζα για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα.

Τελικά, αυτό ήρθε με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Ο Ρόμπερτσον από αριστερά έβγαλε στον Σαλάχ, αυτός με τη μία στον Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος μετά από ντρίμπλες και προσποιήσεις εντός περιοχής εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Ράιαν.

Με αυτόν τον τρόπο ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έφτασε τα πέντε τέρματα στο πρωτάθλημα και τα εννέα σε 14 συνολικά παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις. Το αξιοσημείωτο όμως της υπόθεσης είναι πως ο Ζότα στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις έχει ισάριθμα γκολ!

Στο 84’ οι «Reds» βρήκαν και πάλι τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με τον Σαντιό Μανέ. Ωστόσο, το γκολ του Σενεγαλέζου δεν μέτρησε καθώς ήταν σε αντικανονική θέση.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκρος και με αυτόν τον τρόπον να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μετά το 1-1 η Λίβερπουλ για πρώτη φορά από το 2017 μετράει 5 σερί εξορμήσεις στην Premier League δίχως διπλό! Μάλιστα, έχει μόλις 3 διπλά στις 11 περασμένες εξόδους της (3-4-4). Αξιο αναφοράς πως κατά το 2020 έχει υποστεί 4 ήττες στο πρωτάθλημα, όσες είχε συνολικά το 2018 και το 2019 μαζί!

Παρ' όλα αυτά η Λίβερπουλ των πολλών αλλαγών σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας με 21 βαθμούς σε 10 αγώνες

Μπράϊτον: Ράιαν, Φέλτμαν, Γουάιτ, Ντανκ, Γουέμπστερ, Μαρτς, Μπισουμά, Γκρος, Κόνολι (63’ Λαλάνα-> 70’ Αλιρέζα), Γουέλμπεκ, Μοπέ (26’ Τροσάρ)

Λίβερπουλ: Άλισον, Ουίλιαμς (46’ Χέντερσον), Φίλιπς, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (74’ Τζόουνς), Βαϊνάλντουμ, Μιναμίνο, Φιρμίνο, Ζότα, Σαλάχ (65’ Μανέ)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΔΩ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα