Μπέρνλι - Άρσεναλ 1-1: Στραβοπάτημα για τους «κανονιέρηδες» πριν τον Ολυμπιακό (vids)

Κώστας Τόπας
Μπέρνλι - Άρσεναλ 1-1: Στραβοπάτημα για τους «κανονιέρηδες» πριν τον Ολυμπιακό (vids)

bet365

Λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (11/03, 22:00) για τους «16» του Europa League, η Άρσεναλ άφησε βαθμούς στο «Τερφ Μουρ» καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μπέρνλι, ενώ παράλληλα έχασε κι έδαφος στη «μάχη» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης χρονιάς.

Η Αρσεναλ, η οποία αντιμετωπίζει την προσεχή Πέμπτη (11/3) τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» μπήκε φουριόζα στο ματς και στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει και το σκορ. Συγκεκριμένα δεν πρόλαβαν να περάσουν έξι λεπτά στον αγώνα και ο Ομπαμεγιάνγκ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, καθώς μετά την κούρσα του Γουίλιαν ο Γκαμπονέζος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ωραία ενέργεια πέτυχε το 0-1. .Με αυτό το γκολ ο έμπειρος στράικερ των «κανονιέρηδων» έφτασε τα 8 τέρματα στην Premier League, ενώ το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως η Μπέρνλι είναι το αγαπημένο του.. θύμα του στην Αγγλία, μιας και έχει σκοράρει απέναντι της 8 φορές.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, σε αντίθεση με την Μπέρνλι, η οποία δεν ανησύχησε καθόλου τον Λένο. Ωστόσο, ένα τραγικό λάθος του Τζάκα στο 39' ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους για να βρουν δίχτυα. Ο 28χρονος μέσος στην προσπάθειά του να περάσει την μπάλα στον Νταβίντ Λουίζ στην άλλη πλευρά της περιοχής της Άρσεναλ πάσαρε ουσιαστικά στον Γουντ που ανενόχλητος πέτυχε με το στήθος το 1-1.

Ετσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 1-1. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «κανονιέρηδες» ήταν οι κυρίαρχοι του αγώνα και η Μπέρνλι προσπαθούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, κυρίως με αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Αρτέτα στο 76’ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, για χέρι του Πίτερς στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο Αντρέ Μάρινερ δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Ωστόσο, το ριπλέι δεν δικαιώνει τον Αγγλο ρέφερι. Από την πλευρά της, η Μπέρνλι όσο κυλούσαν τα λεπτά κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα κενά που άφηνε η Άρσεναλ.

Μάλιστα, σχεδόν δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, λίγο έλειψε να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα. Ο Πίτερς έπιασε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον Λένο να απομακρύνει με μεγάλη δυσκολία

Πέντε λεπτά πριν το τέλος «άναψαν» τα αίματα με τον ρέφερι, Μάρινερ αρχικά να δείχνει κόκκινη κάρτα στον Πίτερς, να καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Αρσεναλ και στη συνέχεια να ανακαλεί την απόφασή του μετά κι από χρήση VAR. Κι αυτό διότι θεώρησε πως η μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε ο Πεπέ βρήκε τον αμυντικό της Μπέρνλι στον ώμο και έτσι δεν υπήρξε παράβαση. Η ομάδα του Λονδίνου πήγε να «κλέψει» το ματς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Θεμπάγιος, αλλά το σουτ του Ισπανού σταμάτησε στο δοκάρι του Πόουπ.

Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ μεταξύ των δύο ομάδων. Ενα αποτέλεσμα το οποίο βόλεψε περισσότερο την Μπέρνλι και όχι την Άρσεναλ, καθώς οι «κανονιέρηδες» έμειναν στην 10η θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς και βλέπουν να μένουν πίσω στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Από την άλλη η Μπέρνλι έφτασε τους 29 βαθμούς, ούσα στην 15η θέση κι έκανε ένα ακόμη βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία.

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόβσκι, Μπεν Μι, Τέιλορ (63’ Πίτερς) Γκούντμουντσον (67’ Μπράντι), Γουέστγουντ, Μπρόουνχιλ, ΜακΝιλ, Βίντρα (86’ Ροντρίγκες), Γουντ

Άρσεναλ: Λένο, Τσέιμπερς, Λουίζ, Μαρί, Τίρνι, Παρτέι (81' Θεμπάγιος), Τζάκα, Σακά, Όντεγκααρντ (63’ Λακαζέτ), Γουίλιαν, Ομπαμεγιάνγκ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα