Ράσμους Χόιλουντ: Ο «απόλυτος» σκόρερ της Δανίας, το νέο wonderkid της Σκανδιναβίας (vid)

rasmus_hojlund

bet365

Τα νεαρά αλλά, όπως φαίνεται, θαυματουργά πόδια του Ράσμους Χόιλουντ βρέθηκαν πίσω από κάθε ένα εκ των πέντε γκολ που έχει πετύχει η Δανία στα προκριματικά του Euro και το σκανδιναβικό ποδόσφαιρο μπορεί να είναι περήφανο για ακόμα ένα...wonderkid .

Για καιρό, το όνομά του δεν άγγιζε τα αυτιά των περισσοτέρων ποδοσφαιρόφιλων, κι αν το έκανε, συνήθως δεν τα συγκινούσε και ιδιαίτερα. Άλλωστε, όταν το καλοκαίρι ο Ράσμους Χόιλουντ ανάγκαζε την Αταλάντα να προσφέρει για τα μάτια του 17 εκατομμύρια στη Στουρμ Γκρατς, κανείς δεν ασχολούταν με εκείνον. Ήταν το καλοκαίρι του Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι, του Νούνιες στη Λίβερπουλ του... ερωτικού τριγώνου μεταξύ του Μπαπέ, της Παρί Σεν Ζερμέν και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Κι όμως, μερικούς μήνες μετά, το νέο wonderkid της Σκανδιναβίας ήρθε να αφήσει τις πιο ρεαλιστικές των υποσχέσεων πως αν κάτι του ανήκει, αυτό είναι το μέλλον.

Μόλις στα 20 του, η προσαρμογή στον ιταλικό βορρά και τη νέα του ζωή στους Μπεργκαμάσκι ήταν για τον Δανό σέντερ φορ σταδιακή. Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Αταλάντα έπαιξε τον δικό της σημαντικό ρόλο σε αυτή, αφού εκείνη στα μάτια ενός εφήβου με όλα κι όλα εννιά τέρματα στο αυστριακό πρωτάθλημα είδε ένα ακατέργαστο διαμάντι. Στην Κοπεγχάγη μάλιστα, από όπου και ξεκίνησε την πορεία του στο ποδόσφαιρο, δεν πρόλαβε καν να γευτεί τη χαρά του γκολ. Μα αυτά μικρή σημασία είχαν μπροστά στις δυνατότητες που διέκρινε η Λα Ντέα, με την ίδια ήδη να τρίβει ικανοποιημένη τα χέρια της.

Στη Serie A φέτος έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα επτά φορές, αποτελώντας ένα σημαντικό γρανάζι της επιθετικής γραμμής του Γκασπερίνι. Κάπως έτσι, η πρώτη κλήση στην εθνική ομάδα φαινόταν να είναι θέμα χρόνου, μα σε καμία περίπτωση δεν αναμενόταν τόσο εκρηκτική.

Τα παιχνίδια με τη Φινλανδία και το Καζακστάν για τον Χιούλμαντ ήταν η καλύτερη ευκαιρία να παρουσιάσει στον κόσμο το νέο του... όπλο. Κι εκείνο φρόντισε να τον δικαιώσει πανηγυρικά. Χατ τρικ με τους Φινλανδούς στο ντεμπούτο, δύο γκολ απέναντι στους Καζάκους, παρά το σοκ που προκάλεσαν στην ομάδα του. Πέντε τέρματα έχουν πετύχει οι Δανοί στα προκριματικά μέχρι στιγμής, και τα πέντε δικά του. Χωρίς υπερβολή ο «απόλυτος» σκόρερ της χώρας του.

Μα δεν είναι μόνο αυτά που εντυπωσιάζουν το μάτι, αλλά η συνολική παρουσία του στο χορτάρι, με συνεχείς κινήσεις χωρίς την μπάλα τόσο σε φάση επίθεσης όσο και άμυνας. Συνδυαστικό παιχνίδι, πίεση στον αντίπαλο, φοβερές τοποθετήσεις και τελειώματα, όλα αναμειγμένα σε ένα άγουρο μεν, συναρπαστικό δε... 20χρονο πακέτο.

Σε μια ολοκληρωτικά δική του διακοπή εθνικών ομάδων, ο Ράσμους Χόιλουντ, φώναξε όχι πως απλά «έρχεται», αλλά πως μάλλον είναι εδώ. Οι συμπατριώτες του έχουν κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένοι για το μέλλον της αιχμής του δόρατός τους, ενώ οι κορυφαίοι σύλλογοι ήδη παίρνουν... χαρτάκι στην ουρά των προσφορών που αναμένεται να λάβει η Αταλάντα σύντομα. Άλλωστε, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Ρεάλ Μαδρίτης φημολογείται πως αισθάνονται την όρεξή τους να... ανοίγει εν όψει καλοκαιριού.

Αν κάτι έχει ανοίξει σίγουρα πάντως, αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο στην επίθεση της Δανίας. Και για τίτλο δεν θα μπορούσε να φέρει τίποτα άλλο από ένα όνομα, που αξίζει να κρατήσουμε: Ράσμους Χόιλουντ. Ναι, ξέρουμε. Κάτι θυμίζει από Χάαλαντ. Κι όχι μόνο στο επώνυμο...

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα