Η βαθμολογία στον Ομιλο της Ελλάδος: Οριστικά 3η, η πρόκριση στο EURO περνά από τα play-offs του Nations League

Newsroom
elllada_intime

bet365

Η νίκη της Ολλανδίας επί της Ιρλανδίας έδωσε επίσημα το δεύτερο εισιτήριο του group στους «οράνιε» και πλέον η Ελλάδα στρέφει την προσοχή της στα play-offs του επόμενου Μαρτίου.

Στην 3η θέση του προκριματικού της ομίλου για το EURO 2024 θα τερματίσει οριστικά η Ελλάδα, καθώς η αποψινή (18/11) νίκη (1-0) της Ολλανδίας επί της Ιρλανδίας εκμηδένισε και τις τελευταίες της ελπίδες να περάσει 2η και να πάρει μέσω του group το «εισιτήριο» για την τελική φάση της διοργάνωσης. Ο λόγος είναι πως υστερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους «οράνιε» και έτσι εκείνοι, όπως φυσικά και η Γαλλία που συνεχίζει με το απόλυτο (7χ7) μετά και το εξωφρενικό 14-0 επί του Γιβραλτάρ, «κλείδωσαν» την παρουσία τους για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως η Εθνική μας τέθηκε οριστικά νοκ άουτ. Η «γαλανόλευκη» κέρδισε με το «σπαθί» της μία δεύτερη ευκαιρία για στα play-offs του Nations League και πλέον θα επιδιώξει μέσω αυτών να δώσει το παρών στο τουρνουά.

Στα ημιτελικά (21/03/2024) θα φιλοξενήσει το Καζακστάν ή το Λουξεμβούργο και σε μονό ματς θα «κυνηγήσει» την πρόκρισή της στον τελικό, όπου αν όλα πάνε κατ' ευχήν θα αντιμετωπίσει, μερικές ημέρες μετά (26/03/2024), σε γήπεδο που θα οριστεί τον νικητή του άλλου ζευγαριού, όπου θα συγκρουστούν η Γεωργία με το Λουξεμβούργο ή το Αζερμπαϊτζάν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Γαλλία-Γιβραλτάρ 14-0
Ολλανδία-Ιρλανδία 1-0


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 7 αγώνες)

Γαλλία 21 β. 27-1
Ολλανδία 15 β. 11-7
Ελλάδα 12 β. 12-6
Ιρλανδία 6 β. 9-10
Γιβραλτάρ 0 β. 0-25

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/11)

Ελλάδα-Γαλλία
Γιβραλτάρ-Ολλανδία

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα