Παναθηναϊκός: Η... εορταστική μπύρα του Βέρμπιτς, το «vamos» του Σπόραρ και η αποθέωση του Σάρλια (vid)

Οι δηλώσεις του Βέρμπιτς για τον σλοβένικο θρίαμβο, το «vamos» του Σπόραρ και η αποθέωση του Σάρλια (vid)

bet365

Τα λόγια του προσώπου της βραδιάς, Μπένιαμιν Βέρμπιτς και η μπύρα της πρόκρισης, η «κραυγή» του Σπόραρ, το μήνυμα του Σάρλια και οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν.

Η Σλοβενία βιώσε το βράδυ της Δευτέρας (20/11) μία ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο της χώρας, αφού χάρη στη νίκη με 2-1 που πήρε απέναντι στο Καζακστάν με το γκολ του Βέρμπιτς στο 86ο λεπτό, κατόρθωσε να πάρει την δεύτερη θέση στον όμιλό της και να εξασφαλίσει την παρουσία της στα τελικά του Euro, για πρώτη φορά έπειτα από το 2000.

Ο Σλοβένος εξτρέμ του Παναθηναϊκού ήταν το πρόσωπο της βραδιάς, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, αφού μπήκε στο 72ο λεπτό ως αλλαγή και στο 86ο σφράγισε με το υπέροχο τέρμα του την πρόκριση της πατρίδας του στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά το παιχνίδι τόνισε πως όλοι περίμεναν πως και πως να έρθει το παιχνίδι αυτό προκειμένου να τελειώσουν την δουλειά.

«Ναι, υπήρχε στην σκέψη μας εδώ και κάμποσο καιρό (η πρόκριση στο Euro). Υπήρχε μόνο ένας στόχος. Να φτάσουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Προσπαθήσουμε να το πετύχουμε στην Δανία, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι τρεις μέρες αυτές δεν έλεγαν να περάσουν, θέλαμε να παίξουμε το ματς το γρηγορότερο δυνατό, ώστε να αποδείξουμε πως μπορούμε να το κάνουμε. Με μία υπέροχη νίκη, τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο τα προκριματικά αυτά.

Όπως είπε και ο αρχηγός μας, Γιαν Όμπλακ, ''πρέπει να πας με το μυαλό σου, όχι με το κεφάλι σου''. Νομίζω πως κάναμε ένα πολύ μυαλωμένο παιχνίδι σήμερα, με εξαίρεση το γκολ εκείνο που δεχθήκαμε και μας έκανε να χάσουμε λίγο την συγκέντρωσή μας στην αρχή του δευτέρου μέρους. Τότε, είχαμε μερικά λεπτά που δεν παίζαμε καλά. Υπήρχε λίγη ένταση. Διακυβεύονταν πολλά, αλλά ανακτήσαμε την ψυχολογία μας, σκοράραμε το γκολ της νίκης και πανηγυρίσαμε».

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί. Πρώτα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια κι έπειτα μαζί με τους συμπατριώτες τους στην σκηνή που εμφανίστηκαν για να τους αποθεώσουν.

Ο ψύχραιμος Τσέριν, ο ενθουσιασμένος Βέρμπιτς και η «κραυγή» του Σπόραρ:

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς με μία μπύρα ανά χείρας στους πανηγυρισμούς:

Ο χορός της ομάδας της Σλοβενίας πάνω στην σκηνή:

Ο Σάρλια παρακολούθησε την προσπάθεια των πρώην συμπαικτών του και αποθέωσε τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς για το γκολ που σημείωσε ανεβάζοντας ένα στόρυ με τον πανηγυρισμό του και γράφοντας ως λεζάντα το «Siuuu», αυτό δηλαδή που φωνάζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο όταν σκοράρει.

sarlia

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα