ΑΠΟΕΛ: Εντατικά μαθήματα σκοραρίσματος

ΑΠΟΕΛ: Εντατικά μαθήματα σκοραρίσματος

Newsroom
αποελ
Παρά την προσπάθεια του προπονητή και των παικτών, η έλλειψη δημιουργίας και αποτελεσματικότητας στην επίθεση στον ΑΠΟΕΛ έχει αναδειχθεί σε μείζον θέμα στη β’φάση του πρωταθλήματος.

Ο ΑΠΟΕΛ, παλεύει να σκοράρει στους πρόσφατους αγώνες. Για να ακριβολογούμε στα πλέι οφ, σε 4 αγώνες συνδέθηκε το αντίπαλο πλεκτό μόλις 2 φορές, με το ένα εξ αυτών να προέρχεται από «δώρο» αντιπάλου (Άρης).

Η αδυναμία της ομάδας του Σα Πίντο να βρει εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα έχει οδηγήσει σε σειρά από αποτυχίες, με αποτέλεσμα να χάσει συνολικά 8 βαθμούς από τους 12 που διεκδίκησε. Οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ, εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση καθώς η απώλεια τόσων βαθμών θέτει σε κίνδυνο τις προσδοκίες για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της σεζόν. Και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου.

Παρά την προσπάθεια του προπονητή και των παικτών, η έλλειψη δημιουργίας και αποτελεσματικότητας στην επίθεση έχει αναδειχθεί σε μείζον θέμα στη β’φάση του πρωταθλήματος. Οι εναλλακτικές λύσεις στην επιθετική γραμμή δοκιμάστηκαν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Τομανέ δείχνει «τσακωμένος» με το γκολ και ο Δώνης το παλεύει ωστόσο δεν είναι μία θέση που του ταιριάζει απόλυτα.

Το ζήτημα αυτό έχει οδηγήσει σε εσωτερικές συζητήσεις και αναθεωρήσεις στην τακτική της ομάδας, με στόχο την ανάδειξη της καλύτερης δυνατής λύσης. Παρά τις δυσκολίες, η αισιοδοξία παραμένει ότι ο ΑΠΟΕΛ, θα μπορέσει να αντιστρέψει την κατάσταση και να επιστρέψει στις νίκες. Καθώς η σεζόν συνεχίζεται, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αναζήτηση λύσεων που θα οδηγήσουν τους γαλαζοκίτρινους προς την επιτυχία.

Στο διάστημα της διακοπής, η αλήθεια είναι πως ο Σα Πίντο εστίασε στο μεσοεπιθετικό σκέλος, προσδοκώντας ότι στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ, οι παίκτες του θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών. Η κυριακάτικη αναμέτρηση με την ΑΕΚ αποτελεί ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ να αντιδράσει και να αποδείξει την αξία του σε ντέρμπι κορυφής που προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας και η έκβασή του θα διαμορφώσει αναλόγως την προοπτική του.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα