Εθνική Γυναικών Κύπρου: Πρεμιέρα με ήττα από τη Λευκορωσία στα προκριματικά του EURO 2025

Εθνική Γυναικών Κύπρου: Πρεμιέρα με ήττα από τη Λευκορωσία στα προκριματικά του EURO 2025

Newsroom
εθνικη κυπρου γυναικες 5/4
Κακό ξεκίνημα για την Εθνική Γυναικών στο Δασάκι, με τη φιλοξενούμενη Λευκορωσία να επικρατεί με 3-0 (5/4) του συνόλου του Βοσκαρίδη, στη φάση των προκριματικών για το Women's EURO 2025.

Η Εθνική γυναικών υποδέθηκε στο Δασάκι τη Λευκορωσία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Women's EURO 2025 (5/4).

Οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν πολύ γρήγορα και χρειάστηκαν λιγότερο από ένα λεπτό προκειμένου να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Κουμπίτσναγια ήταν αυτή που έκανε το 0-1 ύστερα από ασίστ της Λίνικ.

Η πρώτη τελική για την Κύπρο καταγράφηκε στο 17ο λεπτό, με την Φρέντα να δοκιμάζει ένα σουτ το οποίο πέρασε για λίγο άουτ. Και στο 23 η Βιολάρη δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ, αλλά η τερματοφύλακας των αντιπάλων ήταν σωστά τοποθετημένη και κράτησε την εστία της ανέπαφη.

κυπρος

Στο 30', η Λίνικ προσπάθησε να κερδίσει τη Ματθαίου αλλά δεν ευστόχησε, η Λευκορωσία όμως είχε ακόμη μία ευκαιρία να αυξήσει το δείκτη στο σκορ, κερδίζοντας πέναλτι λίγα λεπτά πριν την ανάπαυλα (45+2'). Η Σούπο ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 0-2 και οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν για τα αποδυτήρια με την Εθνική να έχει μείνει αρκετά πίσω.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από πλευράς Λευκορωσίας. Η Άλκοβικ στο 47' έκανε ένα πλασέ, με την Κύπρια τερματοφύλακα να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Οι παίκτριες του Βοσκαρίδη είχαν μία καλή στιγμή στο 52' όταν η Ειρήνη Μιχαήλ έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο η γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ήταν σε ετοιμότητα και για άλλη μια φορά δεν αιφνιδιάστηκε.

Η τελευταία ευκαιρία της Κύπρου για την ισοφάριση ήρθε στο 84' όταν η Φρέντα έκανε ένα σουτ, το οποίο μπλόκαρε η Βοσκόμποβιτς.

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου (90+5'), η Σλαπάκοβα βρήκε δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 υπέρ της Λευκορωσίας.

Η εντεκάδα της Εθνικής: Ματθαίου, Σάββα, Χάρντι, Ε. Μιχαήλ (69′ Ελένη Παναγιώτου), Σιακαλλή (79′ Ελίνα Παναγιώτου), Μ. Παναγιώτου, Αριστοδήμου (46′ Κυριακίδη), Γεωργίου (55′ Κυριακίδη), Γιάννου (55′ Χαρά Χαραλάμπους), Βιολάρη, Φρέντα.

22

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES
 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα