Β' Κατηγορία Κύπρου: Χ τελικό, Άσος και Διπλό την επόμενη μέρα

29_m_ens
Μπορεί το μεγάλο ντέρμπι της ανόδου στην Α' κατηγορία ανάμεσα σε Ομόνοια 29Μ και ΕΝ Παραλιμνίου να έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1 ωστόσο, κανείς από τους δύο δε θα έπρεπε να είναι δυσαρεστημένος με αυτό το αποτέλεσμα. Μπορεί να μην υπήρξε σε αυτό το ζευγάρωμα ούτε νικητής ούτε ηττημένος, αλλά στην πραγματικότητα και οι δύο είναι νικητές.

Ο λόγος; Εν ολίγοις μέσα σε 90 αγωνιστικά λεπτά οι δύο ομάδες απέδειξαν ότι ανήκουν στα μεγάλα σαλόνια του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Τόσο ποιοτικά, όσο και υπό όλα τα άλλα πρίσματα από τα οποία μπορεί να εξεταστεί. Δε θα μιλήσουμε για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και για τους δύο αθροιστικά. Γιατί θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε τον οποιοδήποτε από τους δύο. Τι είδαμε χθες με λίγα λόγια; Ένα ντέρμπι ανταγωνιστικό, ένα ντέρμπι σκληρό, ένα ντέρμπι με εναλλαγές συναισθημάτων, ένα ντέρμπι το οποίο εκτυλίχθηκε σε μια καυτή ατμόσφαιρα, ένα ντέρμπι που σε καθήλωνε μέχρι τέλους. Για να συνοψίσουμε ήταν ένα ντέρμπι το οποίο μας αρέσει να βλέπουμε. Ένα ντέρμπι για το οποίο αξίζουν εύσημα τόσο το ένα στρατόπεδο όσο και το άλλο.

.
Αλλά για να γενικεύσουμε λίγο το πλαίσιο και να μην είμαστε μονοδιάστατοι, η ποιότητα που εμφανίζουν τόσο οι μεν όσο και οι δε , σημαίνει ότι κανένας άλλος δεν έχει παλέψει και δεν αξίζει την άνοδο; Το ακριβώς αντίθετο θα μπορούσαμε να πούμε. Όλοι όσοι αγωνίζονται ακόμα ελπίζοντας, σε μία παράσταση στην πρώτη κατηγορία, αξίζουν επαίνους. Διότι και αυτοί αξίζουν να βρίσκονται εκεί. Όπως και οι πρώτοι πρωταγωνιστές αυτού του κειμένου. Τι σημαίνει αυτό θα πείτε τώρα; Μπορούν όλοι να ανέβουν; Κάτι τέτοιο δυστυχώς για τις ομάδες μας δεν είναι εφικτό. Ωστόσο βλέποντας παραπάνω από τρείς ομάδες να κυνηγάνε τον τίτλο, μας θυμίζει ότι συμβαίνει και στη από πάνω κατηγορία, ακριβώς ότι συμβαίνει και εκεί βασικά. Μπορεί να μην υπάρχουν γήπεδα υπερσύγχρονα και εγκαταστάσεις από άλλο κόσμο, άλλα πράγματα όμως είναι αυτά που μένουν και αξίζουν το δικό μας «εύγε».

. Το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου ,ανεβαίνει αισθητά από όλες τις εκφάνσεις, είναι έτοιμο να αναδείξει νέους ήρωες, είναι έτοιμο να γράψει νέα ιστορία και αυτό είναι ένα συνολικό συμπέρασμα μιας συνολικής προσπάθειας ομάδων και αρμοδίων θεσμών, καθώς και φιλάθλων και οπαδών. Ξεκινώντας το ψάξιμο από τα χαμηλότερα ποδοσφαιρικά στρώματα, φτάνοντας στα υψηλότερα μπορούμε να τα δούμε όλα αυτά. Πάμε καλά και φαίνεται. Και για αυτό αξίζει μπράβο σε όλους.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES
 

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα