Εθνικός Άχνας - ΑΕ Ζακακίου 6-2: «Εξάρα» των παικτών του Σατσιά στο Δασάκι, έπεσαν μαθηματικά οι φιλοξενούμενοι

Newsroom
Οι παίκτες του Σατσιά επέβαλαν το ρυθμό τους στο ματς κόντρα στην ΑΕΖ και πήραν μία άνετη νίκη στο Δασάκι, με 6-2(13/4), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των play out του πρωταθλήματος Cyta. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ηλία και Καμπρέρα, που βρίσκονται ένα βήμα πριν ανανεώσουν με την ομάδα της Άχνας.

Σε ένα αδιάφορο από βαθμολογική άποψη ματς, ο Εθνικός υπερίσχυσε της ΑΕΖ, στην εντός έδρας αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική των play out του πρωταθλήματος Cyta (13/4,6-2).

Η ομάδα της Άχνας είχε σε εξαιρετική μέρα τους Καμπρέρα και Ηλία, με τον δεύτερο να μετράει δύο από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του, λίγο πριν την επικείμενη ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο σύλλογος του Ζακακίου θα συνεχίσει στη Β' κατηγορία τη νέα χρονιά, καθώς ο υποβιβασμός είναι πλέον σίγουρη υπόθεση.

Έκαναν ό,τι ήθελαν οι παίκτες του Σατσιά

Σαρωτικός ο Εθνικός απέναντι στην αντίπαλη ομάδα, με τους παίκτες του Σατσιά να ασκούν από τα πρώτα λεπτά πίεση και να φτάνουν στο γκολ, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.

Στο 14' ο Σιφνέος έκανε το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα, ύστερα από ασίστ του Ματόνγκο και παρά το ότι αρχικά ελέγχθηκε η εγκυρότητά του, μέτρησε κανονικά το τέρμα της ΑΕΖ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 29ο λεπτό, με τον Ντράτζιτς να βρίσκει δίχτυα ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Στο 40' δόθηκε πέναλτι υπέρ του συλλόγου της Άχνας μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Ντιγκινί πάνω στον Λίπσκι. Την ίδια ώρα υπήρχε υπόνοια για χέρι από παίκτη του Εθνικού και μετά από τον έλεγχο της φάσης στο onfield review, καταλογίστηκε τελικά η «εσχάτη των ποινών».

Ο Μάριος Ηλία ευστόχησε από τα 11 μέτρα και έστειλε τον Εθνικό στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.

«Βροχή» γκολ από τον Εθνικό

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Λίπσκι βρήκε δίχτυα αλλά ο Ιωαννίδης, ο οποίος τον είχε τροφοδοτήσει, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και δεν υπήρξε αλλαγή στο σκορ.

Στο 60' καταγράφηκε μία φάση διαρκείας και πάλι με τον Λίπσκι να κρεμάει τον Μπέκερ με ένα μακρινό σουτ. Ο γκολκίπερ της ΑΕΖ υποχρεώθηκε σε ακόμα μία απόκρουση μετά από πλασέ του Ιωαννίδη. Ο ίδιος είχε ακόμα μία ευκαιρία με ένα κακό τελείωμα που σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Μάριος Ηλία έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα γκολ του στο 70', αλλά ο Μπέκερ βγήκε νικητής στο τετ α τετ τους. Όχι όμως για πολύ, καθώς στο 78ο λεπτό, ο Κύπριος έκανε το 3-1 ύστερα από γύρισμα του Καμπρέρα μέσα στην περιοχή.

Στο 87', ο Καμπρέρα έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς μετά από ένα ακυρωθέν γκολ. Η προσπάθειά του μέτρησε, «σφραγίζοντας» τη νίκη για τους γηπεδούχους, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 4-1.

Η ΑΕΖ μείωσε στο 90+5' με γκολ του Ντιγκινί, κι ενώ εξακολουθούσε να νιώθει την πίεση από τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Σατσιά έψαχναν το γκολ μέχρι τα τελευταία λεπτά και λίγο πριν το τέλος βρήκαν δίχτυα όχι μία, αλλά δύο φορές.

Στο 90+8' ο Ριστέφσκι με κεφαλιά και στο 90+9' ο Καμπρέρα με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσαν το τελικό 6-2 υπέρ της ομάδας της Αχνας.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Εθνικός (Μαρίνος Σατσιάς): Παναγή, Νικολάου (71′ Ριστέφσκι), Περατικός, Αρτυματάς, Μπίκερ, Ιωάννου, Λίπσκι, Ντε Ιριόντο, Ντράζιτς (71′ Μεσκίντα), Μ. Ηλία, Ιωαννίδης (75΄Καμπρέρα).

ΑΕΖ (Βλάντιτσα Πέτροβιτς):
Μπέκερ, Ελευθερίου, Χρίστου, Ε. Αντωνίου (69′ Ντιομάντε), Χριστοφή, Ρόσα, Ματόγκο (69′ Γιουσούφ), Ιωσηφίδης (69′ Χ. Αντωνίου), Σλόγκαρ, Σιφνέος (81′ Xαραλάμπους), Ντιγκινί.


@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / VICTORIA LEANDROU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα