Οθέλλος - Εθνικός Άχνας 2-1: Επάνοδος στις νίκες για το σύνολο του Σακκά, αλλά δεν ελπίζει για την παραμονή

Newsroom
Σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Οθέλλος επικράτησε του Εθνικού στην Αθηαίνου (19/4), με τους Ναρντίνι και Πιχ να διαμορφώνουν το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Το σύνολο του Τζιούρεφ μείωσε με τον Περατικό στο 2ο ημίχρονο, ωστόσο παρά την υπεροχή του, δεν έφτασε στην ισοφάριση.

Μετά από τρία συνεχή κακά αποτελέσματα, η ομάδα του Κώστα Σακκά κατάφερε να πάρει ένα τρίποντο που την κρατάει ακόμα ζωντανή στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Οθέλλος επικράτησε του Εθνικού με τους Πιχ και Ναρντίνι να κάνουν το 2-0 (19/4), λίγο πριν οι φιλοξενούμενοι μειώσουν για να διαμορφώσουν το τελικό 2-1. Το ματς της 10ης αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος Cyta είχε τυπική διαδικασία, και μόνο μαθηματικές είναι οι ελπίδες του συλλόγου της Αθηαίνου ώστε να σωθεί από τον υποβιβασμό.

Άνετο 2-0 και αμυντική ολιγωρία από τον Εθνικό

Αρκετά πεσμένος ήταν ο ρυθμός του ματς στο πρώτο ημίχρονο, με τον Εθνικό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Τζιούρεφ πάτησαν πρώτοι περιοχή με τον Σούτο πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό.

Στο 6΄, ο Κυριάκου έκανε ένα μακρινό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει σε θέση οδηγού τον Οθέλλο. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφοσούσαν περισσότερο την μπάλα αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Παναγιώτου.

Ο Εθνικός απείλησε ξανά στο 22' με τον Ιωαννίδη να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Οι παίκτες του Σακκά ανανέωναν τις επιθέσεις τους και στο 32' έκαναν το 1-0 με τον Ναρντίνι να ανοίγει το σκορ μετά από εκτέλεση φάουλ του Χριστοδούλου.

Πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά, οι γηπεδούχοι μεγάλωσαν το προβάδισμά τους με τον Πιχ να εκμεταλλεύεται την κακή οργάνωση της αντίπαλης άμυνας, σκοράροντας με πλασέ για το 2-0.

Λίγο πριν τη λήξη, ο Σούτο επιχείτησε να «κρεμάσει» τον Παναγή, ωστόσο ο Κύπριος γκολκίπερ ήταν εκεί και έιπε «όχι», στο 45+3'.


Ο Εθνικός μείωσε, αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση

Στην επανάληψη, ο Εθνικός κατάφερε να μειώσει σε 2-1, όταν ο Περατικός στο 58' πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και με ένα δυνατό σουτ την έστειλε απευθείας στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Τζιούρεφ ήταν πολύ πιο δραστήριοι σε σχέση με τους αντιπάλους τους και σταδιακά ο ρυθμός του ματς είχε αρχίσει να ανεβαίνει.

Στο 70' ο Καμπρέρα είχε μία καλή στιγμή αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναγιώτου, ενώ λίγο αργότερα (72') και ο Νικολάου δοκίμασε ένα σουτ που κόντραρε σε συμπαίκτη του και έφυγε άουτ.

Μέχρι τα τελευταία λεπτά ο Εθνικός πίεζε για την ισοφάριση αλλά δεν μετέτρεψε τις ευκαιρίες του σε γκολ, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 2-1 στη 10η αγωνιστική των play out.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Οθέλλος (Κώστας Σακκάς): Παναγιώτου, Σταμούλης (40′ Ανάνγκ, 71′ Σλάβικ), Καστάνας, Γιάνσεν, Κυριάκου, Χριστοδούλου, Ναρντίνι, Κατσιατής (83′ Ιωάννου), Χατζηπασχάλης (83′ Σανγκαρέ), Πιχ, Σούτο.

Εθνικός (Μπόρτζιε Τζιούρεφ): Παναγή, Ιωάννου, Ριστέφσκι, Περατικός, Αρτυματάς, Κ. Ηλία (46′ Λίπσκι), Σπιρόφσκι, Πεχλιβάνης (46′ Νικολάου), Χριστοφή (66′ Μπέκερ), Ιωαννίδης (59′ Ντράζιτς), Μ. Ηλία (59′ Καμπρέρα).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / VICTORIA LEANDROU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα